Coronatest

Het ministerie van VWS heeft besloten dat de GGD’en stoppen met testen op corona. Daarom zijn onze testlocaties in Gouda en Leiden gesloten. Wil je meer informatie over het besluit van de minister of heb je een vraag? Kijk voor op rijksoverheid.nl/corona

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding

 

Vragen over een testuitslag:
T 0800 - 1202   

Corona testuitslagen bij de GGD bekijken:

W www.coronatest.nl

Herstelbewijs

Sommige landen vragen nog om een Digitaal Corona Certificaat (DCC). Die krijg je onder andere met een herstelbewijs. Hiervoor kon je je tot 17 maart laten testen bij een GGD-testlocatie. Na 17 maart 2023 kun je voor een coronatest terecht bij een commerciële partij. Een coronatest is dan niet meer gratis. Informeer zelf bij de commerciële partij of je daar een herstelbewijs kunt krijgen en of deze partij is aangesloten bij de CoronaCheck-app. 

Omzetten positieve testen van commerciële testaanbieders in herstelbewijs

Wij kunnen positieve testen van commerciële testaanbieders omzetten in een herstelbewijs. Ook als deze test eerder is afgenomen. De testaanbieder moet de gegevens dan wel volledige en correct aan de GGD door hebben geven. Vervolgens vul je het Aanvraagformulier corona herstelbewijs voor mensen die niet bij de GGD getest zijn in. Hiermee kunnen wij contoleren of de testaanbieder jouw gegevens correct heeft doorgegeven en een herstelbewijs uitgeven. Die krijg je per mail.

Herstelbewijs in CoronaCheck

Je krijgt een document met een QR-code toegestuurd. In combinatie met een meegeleverde koppelcode kun je deze QR-code ook in de CoronaCheck-app openen.

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe je een herstelbewijs kunt aanvragen? Bekijk de meestgestelde vragen op www.coronacheck.nl of ga naar Rijksoverheid.