Coronavaccinatie

Alle informatie over coronavaccinatie vind je bij de Rijksoverheid: Vaccinatie tegen het coronavirus. Heb je vragen? Kijk dan op Vragen over corona.

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding GGD Hollands Midden zie Algemene informatie

Coronavaccinatielocaties GGD Hollands Midden

 • Alphen aan den Rijn: Nieuwe Sloot (ingang Kees Mustersstraat), President Kennedylaan 1.
 • Gouda: Kampenringweg 44a, Gouda.
 • Leiden: ECC Leiden, Haagse Schouwweg 10.

Open op woensdag, donderdag, vrijdag en op zaterdag van 8.00 tot 14.30 uur. Iedereen van 12 jaar en ouder kan zonder afspraak binnenlopen. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar moet een afspraak worden gemaakt, zie verder op deze pagina.
Elke locatie is rolstoel- en scootmobiel toegankelijk. Er zijn rolstoelen aanwezig voor mindervaliden en er is een mindervalidentoilet.

Neem je ID-bewijs en een mondkapje mee als je langskomt.

Coronavaccinatie op afspraak 

Kinderen van 5 tot 11 jaar oud moeten een afspraak maken. Zij krijgen een kindervaccin. Bel 0800-7070 voor een afspraak. Ook als je ouder bent dan 12 jaar kun je dit nummer bellen als liever op afspraak komt, of online via Ik wil me laten vaccineren. Bel niet naar het callcenter van de GGD Hollands Midden, onze medewerkers maken geen afspraken voor vaccinaties.

Basisvaccinatie, booster en herhaalprik

 • Basisvaccinatie: bestaat uit twee prikken met een coronavaccin. Dit beschermt tegen ziekte door het coronavirus.
 • Booster: deze extra prik helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Kijk voor alle informatie over de boostervaccinatie bij de Rijksoverheid.
 • Herhaalprik: deze vaccinatie brengt de bescherming tegen het coronavirus weer op peil voor mensen van 60 jaar en ouder en mensen met minder weerstand. Kijk bij de Rijksoverheid voor alle info over de herhaalprik. Let op: we geven de herhaalprik alleen minstens 3 maanden na je booster of een doorgemaakte Covidbesmetting.

Soorten vaccins

Alle informatie over de vaccins vind je bij de Rijksoverheid. We prikken in Hollands Midden met

 • BioNTech/Pfizer
 • Moderna
 • Novavax (alleen in Leiden). Als je Novavax wil, kun je bellen voor een afspraak met het speciale telefoonnummer 0800-0174. 

Als je je booster met Janssen wil, dan kun je een afspraak maken via www.planjeprik.nl. Je krijgt dan vanzelf een aantal opties voor tijden en locaties in Nederland waar de booster met Janssen wel mogelijk is. Je kunt ook bellen met 0800-1295 (iedere dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur).

Prikangst

Heb je last van prikangst? Vermeld dit bij aankomst op locatie, dan wordt hier rekening mee gehouden. Het is niet meer nodig om hier speciaal een afspraak voor te maken.

   De vaccinatie

   Bekijk dit filmpje: Coronavaccinatie bij de GGD Hollands Midden. De afspraak duurt in totaal 20 minuten.
   In de uitnodiging staat wat je mee moet nemen naar je afspraak. Na de vaccinatie moet je uit voorzorg 15 minuten in de wachtruimte blijven. Er zijn EHBO'ers en artsen om je te helpen als je je niet lekker voelt.

   Elk vaccin kent bijwerkingen. Zoals spierpijn, hoofdpijn en pijn op de prikplek. Je kunt je klacht(en) na de vaccinatie melden bij het Lareb met dit meldformulier.

   Vaccinatiebewijs / QR-code

   Kijk op de pagina Vaccinatiebewijs / QR-code.