Coronavaccinatie

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding GGD Hollands Midden
085 - 078 28 78 (callcenter GGDHM, elke dag van 09:00-17:00 uur) Alleen voor informatie, niet voor het maken van een afspraak.

Voor alle andere corona-telefoonnummers ga je naar Algemene informatie

Basisvaccinatie, booster en herhaalprik

 • Basisvaccinatie: bestaat uit twee prikken met een coronavaccin. Dit beschermt tegen ziekte door het coronavirus.
 • Booster: deze extra prik helpt om de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. Dit is voor veel mensen de derde prik (voor mensen met een zwak afweersysteem de vierde prik). Kijk voor alle informatie over de boostervaccinatie bij de Rijksoverheid.
 • Herhaalprik: deze vaccinatie brengt de bescherming tegen het coronavirus weer op peil voor mensen van 70 jaar en ouder en mensen met minder weerstand. Zij krijgen 3 maanden na hun laatste coronavaccinatie een uitnodiging voor een herhaalprik. Dit is voor veel mensen de vierde prik (voor mensen met een zwak afweersysteem de vijfde prik). Kijk bij de Rijksoverheid voor alle info over de herhaalprik.

Soorten vaccins

Alle informatie over de vaccins vind je bij de Rijksoverheid. We prikken in Hollands Midden met

 • BioNTech/Pfizer
 • Moderna
 • Novavax (alleen in Leiden). Als je Novavax wil, kun je bellen voor een afspraak met het speciale telefoonnummer 0800-0174. 

Als je je booster met Janssen wil, dan kun je een afspraak maken via www.planjeprik.nl. Je krijgt dan vanzelf een aantal opties voor tijden en locaties in Nederland waar de booster met Janssen wel mogelijk is. Je kunt ook bellen met 0800-1295 (iedere dag bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur).

Coronavaccinatie op afspraak

Kinderen van 5 tot 11 jaar oud vaccineren we graag op afspraak. Zij krijgen een kindervaccin. Bel 0800-7070 voor een afspraak.

Iedereen van 12 jaar en ouder kan zonder afspraak binnenlopen op onze vaccinatielocaties, ook bij de pop-ups. Het maakt niet uit om de hoeveelste prik het gaat.

Kijk op Prikkenzonderafspraak of Corona-vaccinatielocaties waar en wanneer je terecht kunt voor de overige vaccinatie.
Let op: we geven de herhaalprik alleen minstens 3 maanden na je booster of een doorgemaakte Covidbesmetting.

Afspraak maken

Als je liever een afspraak maakt in plaats van vrij binnenlopen: dat kan via Ik wil me laten vaccineren, of bel 0800-7070. Bel niet naar het callcenter van de GGD Hollands Midden, onze medewerkers maken geen afspraken voor vaccinaties. Op de vaccinatielocatie kom je in een aparte rij voor mensen met een afspraak, zodat je op tijd aan de beurt bent. 

Coronavaccinatielocaties GGD Hollands Midden

Kijk op Corona-vaccinatielocaties voor de data en de tijden waarop ze open zijn. Er geldt nog steeds een mondkapjesplicht.

Prikangst

Heb je last van prikangst? Vermeld dit bij aankomst op locatie, dan wordt hier rekening mee gehouden. Het is niet meer nodig om hier speciaal een afspraak voor te maken.

Vaccinatieafspraak afzeggen of verzetten

Via http://www.coronavaccinatie-afspraak.nl/  kun je je afspraak verplaatsen of afzeggen. Kijk onder ‘Mijn vaccinatieafspraken inzien’. Hiervoor moet je inloggen met je DigiD. Als je je afspraak verzet, krijg je een e-mail met een bevestiging.
Heb je geen DigiD? Bel dan naar 0800-7070.

   De vaccinatie

   Bekijk dit filmpje: Coronavaccinatie bij de GGD Hollands Midden. De afspraak duurt in totaal 20 minuten.
   In de uitnodiging staat wat je mee moet nemen naar je afspraak. Na de vaccinatie moet je uit voorzorg 15 minuten in de wachtruimte blijven. Er zijn EHBO'ers en artsen om je te helpen als je je niet lekker voelt.

   Elk vaccin kent bijwerkingen. Zoals spierpijn, hoofdpijn en pijn op de prikplek. Je kunt je klacht(en) na de vaccinatie melden bij het Lareb met dit meldformulier.

   Vaccinatiebewijs / QR-code

   Kijk op de pagina Vaccinatiebewijs / QR-code.