Coronavaccinatie

Kijk op de pagina van de Rijksoverheid over vaccineren: coronavirus-vaccinatie. Hier vind je informatie over onder andere de basisserie, de herhaalprik en het vaccinatiebewijs.

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding

zie ggdhm.nl/corona

Vaccinatielocaties Hecht GGD Hollands Midden

Iedereen van 12 jaar of ouder kan zonder afspraak binnenlopen op onze priklocaties voor een coronavaccinatie. Je kunt daar zowel voor de basisserie als voor een herhaalprik terecht, als je daarvoor in aanmerking komt. Vergeet niet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Maak je liever een afspraak? Dat kan via www.planjeprik.nl of 0800 - 7070.

Extra herhaalprik alleen bij medisch hoog risico

Let op: heb je na 18 september 2022 al een herhaalprik gehad? Dan ben je voldoende beschermd tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona. Het is niet nodig en niet mogelijk om nóg een herhaalprik te halen bij de GGD. Voor sommige mensen met een medisch hoog risico kan het wel nodig zijn om een extra herhaalprik te halen. Met een verwijsbrief van hun medisch specialist kunnen zij bij de GGD een afspraak maken voor een extra herhaalprik.

Geen coronavaccinatie voor kinderen van 5 t/m 11 jaar

Voor kinderen van 5 t/m 11 jaar heeft de Gezondheidsraad het advies aangepast. Het is niet meer nodig om de coronaprik aan alle kinderen van 5 tot en met 11 jaar beschikbaar te stellen. Gezonde kinderen worden nauwelijks ziek van de omikronvariant van het coronavirus. Alleen als kinderen een ernstige aandoening hebben, wordt aangeraden een prik te halen. Meer informatie.

Handige websites en telefoonnummers