Pop-up vaccinatielocaties

Iedereen van 12 jaar en ouder kan op onze tijdelijke pop-up vaccinatielocaties zonder afspraak terecht voor een corona herhaalprik. Makkelijk en dichtbij. Op deze pagina alle informatie over de pop-up locaties van GGD Hollands Midden.

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding GGD Hollands Midden zie Algemene informatie

 

Check waar je kunt prikken zonder afspraak:

W www.prikkenzonderafspraak.nl

Pop-up vaccinatielocaties in regio Hollands Midden

Hieronder zie je waar een wanneer je zonder afspraak een herhaalprik kunt halen op een pop-up locatie. Je vindt de informatie ook op prikkenzonderafspraak.nl. Het is niet mogelijk een afspraak te maken voor een herhaalprik op een pop-up locatie. Toch liever een afspraak?Dat kan alleen op onze vaste vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden via planjeprik.nl of 0800 - 7070.

Er zijn momenteel geen pop-up vaccinatielocaties.

Tip: controleer voor vertrek altijd de actuele openingstijden op deze pagina.

Andere vaccinatielocaties

Kijk op Prikken zonder afspraak voor alle vaccinatielocaties in Nederland.

Voorwaarden voor een herhaalprik

  • Je bent al eerder gevaccineerd tegen corona met 2 basisprikken (in sommige gevallen is 1 basisprik genoeg). Meer informatie over de basisserie.
  • De herhaalprik mag je halen als je de basisserie hebt afgerond.
  • Het is minimaal drie maanden geleden dat je de laatste coronavaccinatie of coronabesmetting had.
  • Je hebt een geldig identiteitsbewijs bij je.
  • Op de pop-up locatie draag je een mondkapje. Deze kun je gratis krijgen op de pop-up-locatie.

Let op! Heb je na 19 september 2022 al een herhaalprik gekregen? Dan kan je niet nog een herhaalprik halen bij de GGD. Je bent dan al voldoende beschermd. 

Soort vaccin

Op de pop-up locaties wordt geprikt met het vernieuwde mRNA-vaccin van Pfizer. Dit vernieuwde vaccin beschermt tegen meer varianten van het coronavirus, waaronder de omikronvariant.

Waarom een herhaalprik?

De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil. Dat is vooral belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden door corona, omdat bij hen het immuunsysteem minder goed werkt. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen én de kwetsbaren voor wie zij zorgen. 

Ook voor wie niet tot deze risico- of beroepsgroep behoort, is een herhaalprik nuttig. De herhaalprik verkleint de kans om anderen te besmetten. Ook vermindert het de kans op langdurige klachten na een coronabesmetting. Bovendien geldt: hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden. Dat voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving.