Hygiëne en infectieziekten in de kinderopvang

Cursus "Ik zie, ik zie wat jij niet ziet" voor pedagogisch medewerkers en gastouders.

Lees voor

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Als pedagogisch medewerker of als gastouder heb je vast wel eens vragen over hygiëne, infectieziekten en gezondheidsrisico’s. Zoals ‘welke hygiënemaatregelen moeten er genomen worden als meerdere kinderen in een groep krentenbaard hebben?’ Of ‘mag een kindje met waterpokken naar de opvang komen?’

Als je meer wilt weten over hygiëne en infectieziekten in de kinderopvang is deze cursus wat voor jou. De cursus is gericht op jouw werk als pedagogisch medewerker bij een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang, of als gastouder. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Algemene en aanvullende hygiënemaatregelen;
  • Maatregelen ter voorkoming en verspreiding van infectieziekten;
  • Contact met GGD: waarom, wanneer en hoe;
  • Handige tips.

De cursusavond kent een gevarieerd en interactief programma van anderhalf uur. Na het volgen van de cursus ben je op de hoogte van de meest voorkomende gezondheidsrisico’s in de kinderopvang en weet je welke maatregelen je kunt nemen om deze risico’s zoveel mogelijk te verkleinen.
Tijdens de cursus ontvang je het scholingsmateriaal en na afloop een persoonlijk certificaat.

Wanneer en waar

Donderdag 21 april in Gouda (geannuleerd), Dinsdag 31 mei in Gouda en donderdag 2 juni in Leiden. Vanaf 19:00 uur kun je binnenlopen, de cursus start om 19.30 uur.

Kosten

De cursus kost € 35,- per persoon. Hierbij is het scholingsmateriaal, een verrassingspakketje en een certificaat inbegrepen. Na aanmelding krijg je de factuur in je mailbox. 

Inschrijven?

Dat kan via dit formulier: inschrijfformulier cursus hygiëne en infectieziekten in de kinderopvang.

Cursus op maat?

Als je samen met collega’s van één of meer opvanglocaties de online cursus wilt volgen, is dat ook mogelijk. Bel ons voor de mogelijkheden.  Hiervoor berekenen wij € 35,- per cursist.

Meer informatie?

Heb je vragen, neem dan contact met ons op via e-mail cursusimh@ggdhm.nl of telefoonnummer 088 - 308 33 22.