Praktijkvoorbeeld en interventie-overzicht sex

Aantal keer bekeken: 4841, Laatst gewijzigd: dinsdag, 03 september 2013

Programma 'Wensen en Grenzen' vmbo

‘Eigenlijk wilde ik nog geen seks, maar mijn vriend wilde het graag, dus heb ik het maar gedaan… Nu ziet hij me niet meer staan.’

‘Wensen en Grenzen’ zijn vaak lastig te bepalen, zeker als relatiestarter en op seksueel gebied. Want wat  is nu eigenlijk normaal? Wat voor rol heeft internet en kennen jongeren de gevaren ervan? En wat moet iemand weten om de eigen wensen en grenzen, maar ook die van anderen te kunnen respecteren?

In ‘Wensen en Grenzen’ komen relaties en seksualiteit vol humor, creativiteit en op respectvolle manier voor multiculturele VMBO-klassen aan bod.
We hebben een lespakket samengesteld dat relationele en seksuele  vorming op een gezonde manier benadrukt en tegelijkertijd de gevaren en risico’s benoemt. Met dit programma wordt een bijdrage geleverd aan het voorkomen van ellende.

We verzorgen gastlessen waarin wensen en grenzen aan bod komen; Leerlingen gaan anders denken over het inschakelen van hulp en weten wie ze kunnen benaderen. De school maakt een zorgplattegrond, waarin staat waar leerlingen terecht kunnen. Het lespakket laten we achter op school en desgewenst bieden we een docententraining aan of verzorgen een ouderavond.

Meer informatie vindt u op: www.huiselijkgeweldhollandsmidden.nl

Aanbevolen aanpak

Het Centrum Gezond Leven (van het RIVM) heeft per thema een handreiking gemaakt. In deze handreiking vindt u de mogelijkheden die gemeenten hebben om samen met partnerorganisaties leefstijlproblemen aan te pakken.
Handreiking van het Centrum Gezond Leven over het onderwerp seksualiteit.

Interventies regio Hollands Midden

Interventies over het thema seksuele gezondheid voor de doelgroep jeugd vindt u op de website www.gezondeschoolhollandsmidden.nl.

Interventies landelijk

Aanbevolen en goed beschreven interventies over het thema seksualiteit op de website Loket Gezond leven van het RIVM. 

 

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  HKZ