Regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning

Aantal keer bekeken: 5232,Laatst gewijzigd: maandag, 27 mei 2013

De regionale Volksgezondheid Toekomst Verkenning (rVTV) in de regio Hollands Midden bestaat uit drie producten. Het eerste onderdeel, de ’kernrapporten’ werden in november 2010 gepubliceerd. In de regio Midden-Holland is dit eerste rapport verschenen onder de naam ‘Groeien in gezondheid II, Gezondheid en zorg in Midden-Holland, nu en in de toekomst’. Dit rapport vormt het vervolg op de eerste rVTV uit 2006. In de regio Zuid-Holland Noord verscheen het rapport voor het eerst en draagt de naam ‘Gezondheid in beeld in Zuid-Holland Noord’.

Als tweede product omvat de rVTV de twee rapporten ‘Kernboodschappen voor lokaal gezondheidsbeleid’, voor de regio Zuid-Holland Noord en voor de regio Midden-Holland. Deze rapportages presenteren informatie over gezondheid, determinanten en zorg op gemeenteniveau.

Het derde product is het submenu ‘Gezonde gemeente’ op de website van de GGD Hollands Midden, waar u zich nu op bevindt.

Gezondheid en gezondheidsbedreigingen

De producten van de  rVTV bundelen een grote hoeveelheid actuele informatie over gezondheid en ziekte, oorzaken van ongezondheid, preventie en zorggebruik. Hierdoor ontstaat een integraal beeld van de gezondheidstoestand in de regio op basis van de op dit moment beschikbare informatie.

Hoe gezond is Hollands Midden?

Het goede nieuws is dat inwoners van Hollands Midden relatief gezond zijn. Toch staat de regio voor een uitdaging. Gezondheidsbedreigingen als gevolg van een toename van ongezonde leefgewoonten, van demografische ontwikkelingen zoals vergrijzing en de daarmee samenhangende stijgende zorgvraag vergen actieve anticipatie. Dit geldt zowel voor gemeentelijk beleid als voor beleidsmakers bij diverse andere partijen in zorg en welzijn.

Samenwerking bij de totstandkoming

Bij de totstandkoming van de rVTV is het RIVM nauw betrokken: het RIVM geeft inhoudelijke adviezen en levert een belangrijke bijdrage aan de eindredactie.
In Midden-Holland is in opdracht van de zorgaanbieders en zorgverzekeraar, verenigd in het Transmuraal Netwerk, de rapportage ‘Groeien in gezondheid II’ uitgebreid met gegevens over zorggebruik en zorgaanbod specifiek voor Midden-Holland.

 

 

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  HKZ