GUT

Gut staat voor Gegevens-Uitwisselings-Toestemming. Lees onderstaande informatie en vul daarna het digitaal formulier in.

Lees voor

Als jij of je kind een vaccinatie hebt gekregen, legt de jeugdgezondheidszorg (JGZ) de gegevens over de vaccinatie vast in onze administratie en noteren we dit op jouw vaccinatiebewijs. Als je het goed vindt, deelt de JGZ de vaccinatiegegevens ook met het RIVM. Dit gaat om vaccinatiegegevens samen met persoonsgegevens. De JGZ vraagt jou om toestemming voor het delen van de vaccinatiegegevens met het RIVM.

 

Belangrijk

Deze toestemming is belangrijk. Het RIVM gebruikt de gegevens bijvoorbeeld om je de juiste herinnering te sturen voor de vaccinaties voor jou of voor je kind en om te weten hoeveel mensen er in Nederland zijn gevaccineerd.

Ook voor jou of het kind is het nuttig. Zo kan het RIVM je een kopie van het vaccinatiebewijs sturen als je daarom vraagt. Een vaccinatiebewijs kun je nodig hebben voor een reis of om te zien tegen welke ziektes jij of je kind al zijn gevaccineerd.

Je helpt ons door onderstaand formulier vast in te vullen. Dan is deze administratie al klaar als we elkaar zien voor een vaccinatie en dat scheelt tijd.

 

Formulieren

Gegevens uitwisseling formulier voor ouders/verzorgers

Gegevens uitwisseling formulier voor jongere

 

Voor meer informatie, zie rijksvaccinatieprogramma.nl/jouw-toestemming.

Overigens: je kunt op ieder moment een weigering of toestemming veranderen! Ook met dit digitaal formulier!