Basisschool De Viersprong aan het water!

maandag, 01 oktober 2018

Donderdag 26 september was de feestelijke start van een nieuwe gewoonte voor leerlingen van de Viersprong in Leiden Noord. De basisschool startte met het drinken van water op school. Tijdens de ochtendpauze en tussendoor genieten de leerlingen van lekker, fris water.

Mary Hamada-De Koning van de Ouderraad: ’Op de Viersprong eten de kinderen tijdens de ochtendpauze al jaren fruit en / of groenten op school. Dit schooljaar drinken de kinderen op school ook alleen maar water.’
Op de klanken van het waterdrink-lied gaven de dansende leerlingen een aftrap voor deze nieuwe gewoonte. Alle kinderen hebben een mooie bidon gekregen, zodat zij deze elke dag kunnen vullen met water. Water lust iedereen en je kunt het nog lekkerder maken met ingrediënten zoals munt, citroen, komkommer of aardbei. Op deze manier wennen de kinderen snel aan water drinken op school.

Wendy Willemse, jeugdverpleegkundige: ’Voor de vakantie ben ik alle klassen langs gegaan om water drinken te promoten. De meeste kinderen waren gelijk enthousiast.’

Naast water drinken, stimuleert de Viersprong ook het eten van groenten en fruit. Tijdens de ochtendpauze wordt namelijk alleen fruit en groenten gegeten. Ook is de school al goed bezig op beweeggebied.

Gezonde School

De GGD Hollands Midden ondersteunt de Viersprong en andere basisscholen in de regio bij het toewerken naar een Gezonde School. Dit jaar wordt met name aandacht gegeven aan het thema Gezond eten, het stimuleren van water drinken en bewegen. De GGD doet dat mede vanuit de betrokkenheid bij JOGG Leiden – Jongeren Op Gezond Gewicht.
De taakstelling van de GGD is het bewaken en bevorderen van de publieke gezondheid. De GGD geeft daar onder meer invulling aan door het ondersteunen van activiteiten op scholen.

Informatie

Ouders die op zoek zijn naar informatie voor hun kind over gezonde voeding en bewegen, kunnen kijken op: www.cjgleiden.nl.
Scholen die aan de slag willen gaan met de Gezonde School aanpak, kunnen contact opnemen met GBjeugd@ggdhm.nl.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl