Een ‘Fitte week’ voor leerlingen van de Delta in Leiden!

woensdag, 14 juni 2017

Op 12 juni namen leerlingen van Voortgezet Onderwijs school De Delta in Leiden de boodschappen voor een gezonde lunch in ontvangst. Deze boodschappen werden aangeboden door een medewerker van Albert Heijn aan het Bevrijdingsplein in Leiden.

De gezonde lunch is onderdeel van een projectweek over gezond eten en gezond bewegen. Daar houden de leerlingen van De Delta zich deze hele week mee bezig. Elke dag geven docenten een aantal lessen over gezond en fit leven. Thema’s als gezond ontbijten, water drinken en voldoende bewegen komen terug in de lessen. Een gezonde lunch hoort hier natuurlijk ook bij.
Dagelijks maken de leerlingen zelf gezonde broodjes en smoothies. Om vervolgens de gemaakte hapjes en drankjes te ‘keuren’ en zich te laten smaken. Deze gezonde lunch is mogelijk gemaakt door Albert Heijn XL aan het Bevrijdingsplein in Leiden Zuidwest. Albert Heijn is namelijk landelijk JOGG-partner en groot voorstander van gezond eten en een gezonde leefstijl en draagt hier graag een steentje aan bij.
IMG 0148

De GGD Hollands Midden ondersteunt De Delta en andere scholen voor Voortgezet Onderwijs bij het samenstellen van het programma voor deze ‘Fitte week’. De GGD doet dat mede van uit de betrokkenheid bij JOGG Leiden – Jongeren Op Gezond Gewicht. De situatie op scholen voor Voortgezet Onderwijs kan namelijk nog flink verbeterd worden. Dat blijkt ook uit onderzoeken die de jeugdverpleegkundigen afnemen op de scholen voor Voortgezet Onderwijs onder 15- en 16-jarigen. Vier tot zes van elke tien jongeren in deze leeftijdsgroep bewegen bijvoorbeeld te weinig. Scholen onderkennen de problemen zelf ook.
De taakstelling van de GGD is het bewaken en bevorderen van de publieke gezondheid. De GGD geeft daar onder meer invulling aan door het ondersteunen van activiteiten ‘gezond leven’ op scholen.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  HKZ