Een ‘Gezonde Week’ voor leerlingen van praktijkcollege Het Metrum in Leiden!

woensdag, 06 juni 2018

4 juni was de start van een gezonde week voor leerlingen van Praktijkcollege Het Metrum. Het stimuleren van water drinken en eten van fruit is onderdeel van deze projectweek over gezond eten en gezond bewegen. Daar houden de leerlingen van het Metrum zich de komende dagen dan ook mee bezig.

Teamleider van het Metrum Marije Broekmans: Door gezond eten en water drinken krijg je energie in je lijf! Dat willen we de leerlingen graag mee geven.

Op het nummer ‘bewegen is gezond’ openden de dansende leerlingen deze Gezonde Week. De hele week komen de leerlingen flink in beweging tijdens de gymles of het lopen van de ‘Daily Mile’. Met dit Engelse initiatief, lopen leerlingen dagelijks met de klas 1 Mile (ongeveer 1 kilometer). Ook geeft een medewerker van de GGD HM een aantal lessen over gezond en fit leven. Thema’s als gezonde keuzes maken, water drinken en voldoende bewegen komen terug in de lessen.

Combinatiefunctionaris van het Metrum Jordy Smeele: Bewegen met je vrienden en vriendinnen is leuk en goed voor de sociale vaardigheden van de leerlingen, daarbij is het ook nog goed voor je gezondheid.

De hele week wordt water drinken extra gestimuleerd en worden in de kantine ‘water met een smaakje’ en gezonde broodjes aangeboden.

De GGD Hollands Midden ondersteunt het Metrum en andere scholen voor Voortgezet Onderwijs bij het samenstellen van het programma voor deze ‘Gezonde week’. De GGD doet dat mede van uit de betrokkenheid bij JOGG Leiden – Jongeren Op Gezond Gewicht. De situatie op het Voortgezet Onderwijs scholen kan namelijk nog flink verbeterd worden. Dat blijkt ook uit onderzoeken die de jeugdverpleegkundigen afnemen op de scholen voor Voortgezet Onderwijs onder 15- en 16-jarigen. Vier tot zes van elke tien jongeren in deze leeftijdsgroep beweegt bijvoorbeeld te weinig. Scholen onderkennen de problemen zelf ook. De taakstelling van de GGD is het bewaken en bevorderen van de publieke gezondheid. De GGD geeft daar onder meer invulling aan door het ondersteunen van activiteiten ‘gezond leven’ op scholen.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  HKZ