GGD Hollands Midden wint Rookvrije Generatie Award

donderdag, 25 maart 2021

Woensdag werd de GGD Hollands Midden verrast door verslavingsarts Robert van de Graaf met een Rookvrije Generatie Award. Waar de nominatie al een eer op zich was, was de daadwerkelijke onderscheiding met een award de kers op de taart. De award gaat naar de GGD HM voor het lanceren van het platform ‘Op weg naar een Rookvrij Hollands Midden’.

De award werd in ontvangst genomen door bedenker Henriëtte Bertram. Zij werd verrast bij het hoofdkantoor in Leiden. Daar waren ook collega’s die hun steentje bijdroegen aan het platform Désirée Stolker, Annette Cools, Pim Scheffer en directeur Dennis Christmas om het feestje mee te vieren. Na mooie woorden van Robert van de Graaf over het platform werden bloemen én een prachtige beker uitgereikt.

Rookvrije Generatie Award 2021 46

Filmpjes

Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. De GGD Hollands Midden heeft alle 18 wethouders in de regio bereid gevonden om op een locatie waar veel kinderen komen zich uit te spreken voor een rookvrije gemeente. Hiervan zijn 18 filmpjes gemaakt, een promotiefilmpje voor de hele regio én een inspirerend filmpje om mensen te verleiden mee te doen aan Stoptober. De filmpjes zijn geplaatst op ons nieuw ontwikkelde platform. Hierop kunnen alle gemeenten zien welke locaties al rookvrij zijn en welke niet. Aan de hand van dit platform benaderen we locaties en organiseren we online bijeenkomsten.

Rookvrije Generatie Award 2021 28

Juryrapport

Volgens het juryrapport biedt GGD Hollands Midden met hun zelf ontwikkelde platform ‘concrete steun aan 18 gemeenten, maakt de voortgang zichtbaar op weg naar 18 rookvrije gemeenten en verbindt hen in deze missie doordat ze een breed bestuurlijk draagvlak hebben gecreëerd. Het bereik en de georganiseerde aanpak spreekt aan.’ Schitterende woorden natuurlijk waar we ontzettend trots op zijn! Publieksstemmen via de website telden voor de helft mee; de andere helft werd toegekend door de vakjury. De GGD Hollands Midden werd eerste bij zowel het publiek als bij de vakjury in de categorie Gemeenten.

Fotograaf Emile van Aelst maakte er een mooie reportage van.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie