Positieve Gezondheid op de kaart gezet tijdens inspiratiecongres

woensdag, 27 november 2019

Het inspiratiecongres 'Samen aan de slag met Positieve Gezondheid' op woensdag 13 november is achter de rug. Zoals verwacht leverde de boeiende middag en avond meer dan voldoende stof op om over na te praten.

'Positieve gezondheid is een brede blik op gezondheid. Gezondheid is meer dan niet ziek zijn. Wij moedigen mensen aan om zelf het beste uit het leven te halen.' Dat is in het kort waar Positieve Gezondheid over gaat en dat was dan ook het uitgangspunt wat centraal stond tijdens het congres.

Het congres

De Hillegomse wethouder Fred van Trigt leidde de aanwezigen in een prachtig aangekleed Corpus door het congres heen. Maarten van der Weijden maakte als inspirerend gastspreker grote indruk met zijn verhaal over tegenslagen, doorzettingsvermogen en zijn heldere blik op de toekomst.

DSC 0047GK

Bijzonder boeiend was ook het onderdeel waarbij de ruim 170 aanwezigen werden meegenomen in het verhaal van de provincie Limburg door Mieke Reynen. In Limburg wordt het gedachtegoed van Positieve Gezondheid door het Actiecentrum met succes uitgedragen en breed ondersteund door de Provincie Limburg. Uit onze eigen regio pitchten drie projecten: Healty Hillegom, Stevenshof Vitaal en Het andere gesprek. Mooi om te zien hoe deze projecten ieder met een eigen insteek omgaan met het gedachtegoed Positieve Gezondheid.

Tot slot was er een interessant debat tussen een aantal hoogwaardigheidsbekleders die met elkaar bespraken hoe de volgende stappen nu het beste kunnen worden gezet om ook in de provincie Zuid-Holland het gedachtegoed rond Positieve Gezondheid verder uit te rollen.

DSC 0088GK

Terugkijken

Wilt u nog eens terugkijken naar alles wat er is besproken en vertoond? Vind hier het beeldverslag, de presentaties en de foto's na een gedenkwaardige avond die zeker een vervolg zal krijgen in de komende maanden.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie