Soap BOOKA feestelijk in première

dinsdag, 04 december 2018

3 December liepen leerlingen van het Da Vinci College als echte soapsterren over de blauwe loper van theater Ins Blau in Leiden om naar hun eigen soap te kijken.

Zestig VMBO-scholieren van het Da Vinci College Lammenschans in Leiden maakten een online serie die bestaat uit een soap, rapportages en vlogs. Van professionele filmmakers en acteurs leerden ze acteren, script schrijven, interviewen, filmen en
monteren. Zo lieten zij ons zien wat hen bezighoudt: stress, groepsdruk, jezelf zijn, discriminatie, alcohol- en drugsgebruik, (cyber)pesten, depressie, liefde en geluk.

“We streamen ons leven, creëren elke dag content op social media, kortom: ons hele leven staat online.”

De 4 afleveringen waren gisteravond te zien, afgewisseld met een quiz, vlogs en rapportages. Net zoals het maken van de soap was ook deze avond in handen van de jongeren zelf. Ze presenteerden, interviewden en dansten op het podium.

Tijdens deze avond werden jongeren en volwassenen uitgedaagd met elkaar in debat te gaan. Door middel van stellingen werden de meningen tussen de ouderen en jongeren duidelijk. Opvallend was dat met de stelling: “alcohol is uit de mode” bijna alle jongeren het eens waren.

Sjaak de Gouw, directeur Publieke Gezondheid van de GGD Hollands Midden en Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn van de gemeente Leiden, werden gevraagd te reageren op korte filmfragmenten.

Rondom de soap, rapportages en vlogs hebben de GGD Hollands Midden en het Da Vinci College Lammenschans lesmateriaal ontwikkeld voor in de klas.

Dit project is financieel mogelijk gemaakt door het Da Vinci College Lammenschans, Gemeente Leiden, Fonds 1818, Zorg en Zekerheid, Public Cinema en de GGD Hollands Midden.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl