Stoptober: Stoppen met roken in oktober

maandag, 10 september 2018

Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober! De vijfde editie van Stoptober komt eraan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat u blijvend stopt met roken. GGD Hollands Midden ondersteunt Stoptober ook dit jaar weer.

 De landelijke kick-off van Stoptober was op vrijdag 7 september 2018 in Amsterdam en vanaf 1 oktober 2018 start de 28 dagen niet-roken-reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 200.000 stoppers u voorgegaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Stoppen met roken doe je niet alleen

Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app leest u wat stoppen met roken betekent voor uw gezondheid, ontvangt u dagelijkse tips en leest u wat u zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Ook heeft de app een community functie, zodat u steun kunt krijgen van bijvoorbeeld uw voetbalteam, buurtgenoten of collega’s. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijft u op de hoogte en staat u in contact met anderen die hetzelfde meemaken en kunt u ervaringen uitwisselen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen bij het Kruidvat; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober! U leest er alles over op www.stoptober.nl die 7 september live gaat en waar u zich kunt inschrijven.

Stoptoberhuis

Dit jaar organiseert Stoptober het Stoptoberhuis. De eerste 5 dagen van Stoptober sluiten 50 rokers zich vrijwillig dag en nacht op om de strijd aan te gaan met de sigaret. Kijk op www.stoptoberhuis.nl voor meer informatie.

Meedoen aan Stoptober

Vanaf 7 september 2018 kunt u zich inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en kunt u gebruik maken van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. Zo kun je de Stoptober-app vanaf 28 september downloaden. De 28 dagen niet-roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen.
Bedrijven kunnen via www.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen.

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

 

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl