Testuitslag zwart-op-wit?

vrijdag, 16 oktober 2020

Wij worden vaak gebeld met de vraag of mensen hun testuitslag zwart-op-wit van ons kunnen krijgen. Een dergelijk document verzorgt de GGD Hollands Midden echter niet.

De GGD test mensen om te bepalen of ze COVID-19 hebben en dus in isolatie moeten. Op die manier dammen we het virus in en beschermen wij de volksgezondheid. Dat is onze taak. De GGD heeft geen taak ervoor te zorgen dat u op vakantie kunt, of te bemiddelen in conflicten tussen werkgevers en werknemers.

Uitslag inzien

Als u getest bent (en een DigiD heeft) kunt u uw testuitslag inzien op coronatest.nl, zowel de negatieve uitslag als de positieve uitslag. U kunt u daar een schermfoto of browserprint van maken, als u dat graag wilt.

Geen non-COVID verklaring en geen testuitslag 'zwart-op-wit'

De GGD Hollands Midden geeft geen non-COVIDverklaringen af en geen testuitslagen 'zwart-op-wit'. De GGD voert testen uit in het belang van de publieke gezondheid. Dit doen we om de verspreiding van het virus te voorkomen, wat belangrijk is voor iedereen. Daarom testen wij alleen mensen met klachten. Mensen die getest worden in onze teststraten ontvangen geen verklaring dat zij COVID-vrij zijn. Een negatieve testuitslag zegt alleen maar dat u op het moment van testen niet besmet was met het coronavirus.

Reisorganisaties en vliegmaatschappijen zullen een schermfoto van uw uitslag op coronatest.nl waarschijnlijk niet accepteren als non-COVID verklaring. Voor een officiële non-COVID verklaring kunt u terecht bij andere organisaties, zoals de vliegmaatschappij zelf. Hier zijn kosten aan verbonden.
Werkgevers zullen waarschijnlijk wel akkoord gaan met een schermfoto. Weet wel dat uw werkgever niet naar uw medische dossier en dus ook niet naar uw uitslag mag vragen. U hoeft uw uitslag dus niet met uw werkgever te delen, maar dat mag wel.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie