Vierde editie van Stoptober van start

maandag, 11 september 2017

Met z’n allen 28 dagen stoppen met roken? Dat kan met Stoptober! 

De vierde editie van Stoptober is van start gegaan. Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat je blijvend stopt met roken. Alle GGD’en doen mee aan Stoptober.

De landelijke kick-off van Stoptober was op vrijdag 8 september 2017 in Amsterdam en vanaf 1 oktober 2017 start de 28 dagen niet roken reis. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 150.000 stoppers jou voorgegaan en hebben met elkaar bewezen dat Stoptober werkt.

Stoppen met roken doe je niet alleen

Voor deelnemers aan Stoptober is er een speciale gratis Stoptober-app. In deze app lees je wat stoppen met roken betekent voor je gezondheid, ontvang je dagelijkse tips en lees je wat je zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijf je op de hoogte en sta je in contact met anderen die hetzelfde doormaken als jij en kun je ervaringen uitwisselen. Ook kunnen deelnemers een gratis Stoptober Magazine ophalen; een blad vol inspiratie en steun tijdens Stoptober! Je leest er alles over op www.stoptober.nl die 8 september live is gegaan en waar je je kunt inschrijven want jij doet toch ook mee?

Ook de GGD helpt jou tijdens Stoptober!

Op vrijdag 15 september staat de Stoptober camper van 10.00 tot 12.00 op de Nieuwe Markt in Gouda. Bij de camper draagt stadsdichter Hanneke Leroux omstreeks 10:00 uur haar gedicht ‘Ik maak je uit’ voor. Daarna is er tot ongeveer 10:50 uur een zangworkshop voor en door groep 8 van basisschool de KAS met kinderburgemeester Romaissa Magouh. Bij de camper zijn ook medewerkers van de GGD en van het Groene Hart Ziekenhuis aanwezig. Bij hen kan iedereen die dat wil informatie krijgen over stoppen met roken. Op de middag van diezelfde dag, vrijdag 15 september, staat de camper van 13:00 tot 15:00 uur voor de hoofdingang van het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda.
In 100 stads- en streekbussen van Arriva is in de week van 18 t/m 24 september een oproep voor Stoptober te zien op de monitors in die bussen.

Nieuw: Stophuis

Dit jaar is er voor het eerst een Stophuis. 50 Nederlanders laten zich vrijwillig , 5 dagen en 5 nachten opsluiten in een kazerne in Grave. Deelnemers gaan samen de stop-uitdaging aan en hopen zoveel mogelijk rokers te inspireren ook te stoppen met roken. Dagelijks wordt bij AVROTROS een webisode uitgezonden over wat er allemaal in het Stophuis gebeurt, ook is er een livestream zodat je elk moment van de dag kunt zien hoe het de stoppers vergaat. Kijk op www.zorgnu.nl van AVROTROS.

Meedoen aan Stoptober

Je kunt je inschrijven voor Stoptober via de website www.stoptober.nl en gebruik maken van alle steun die Stoptober je te bieden heeft. Zo kun je de Stoptober-app kan vanaf 28 september downloaden (met bewijs van inschrijving). De 28 dagen niet roken-reis start vervolgens op 1 oktober.

Stoptober voor bedrijven

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers, heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen via https://bedrijven.stoptober.nl promotiematerialen bestellen en trainingen aanvragen. 

Initiatiefnemers

Initiatiefnemers van Stoptober in Nederland zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, de Alliantie Nederland Rookvrij, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  HKZ