Vitality Club: beweegclub voor 50-plussers in Leiden en Oegstgeest een succes!

woensdag, 28 november 2018

Dagelijks bewegen is goed voor de gezondheid. Je voelt je fit en het geeft structuur aan de dag. Voldoende en regelmatig bewegen kan het optreden van ouderdomsziekten voorkomen of vertragen.
De Vitality Club is een club voor en door 50-plussers die samen bewegen en achteraf gezellig een kop koffie of thee drinken. Er zijn momenteel 5 Vitality Clubs in Leiden en Oegstgeest actief: in de Stevenshof, in Leiden Noord, in de BurgProf wijk , in de Binnenstad en in Oegstgeest.

De beweeggroep is gevestigd in de wijk en maakt gebruik van de bestaande openbare ruimte om te bewegen. De beweeggroepen zijn volledig zelfstandig door het gebruik van leeftijdsgenoten als coach, peer coaches, zijn de beweeggroepen laagdrempelig, goedkoop en beschikbaar voor iedereen ( in principe voor iedere leeftijd).

Meerdere ochtenden per week komen deelnemers bijeen om samen een uur te bewegen onder leiding van een leeftijdsgenoot. De oefeningen zijn matig intensief en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd. Iedereen is welkom en aanwezigheid hoeft niet van tevoren aangekondigd te worden. Deelname kost 1 euro per week voor 1-5 keer trainen.

Het doel van een Vitality Club is dat ouderen elkaar motiveren om gezamenlijk dagelijkse beweging in de routine te integreren en gezonder en gelukkiger oud te worden. Wie in eigen wijk een Vitality Club wil oprichten kan ondersteuning krijgen van de initiatiefnemer: Leyden Academy of Vitality and Aging.

De GGD Hollands Midden ondersteunt dit initiatief van harte.

Informatie: www.vitality-club.nl  of bel 071 - 524 09 60

Vitaly club

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl