Week van de Teek (16 - 22 april)

zondag, 15 april 2018

Bij een uitstapje in de natuur kunnen we een tekenbeet oplopen. Meestal is dat onschuldig, maar een teek kán de ziekte van Lyme overbrengen. Deze ziekte kan ernstige gevolgen kan hebben. Geef de teek dus geen kans! Een tekencontrole na een uitstapje in de natuur is een kleine moeite.

Deze week (16 - 22 april) is het de Week van de Teek. De Week van de Teek wordt georganiseerd aan het begin van het tekenseizoen en heeft als doel om mensen meer kennis te geven over tekenbeten en de ziekte van Lyme.

 • Wilt u weten waar teken voorkomen en hoe ze op mensen overstappen? Bekijk het filmpje
 • Wilt u weten hoe u op teken kunt controleren? Bekijk dan dit filmpje.
 • Wilt u weten hoe u ze kunt verwijderen? bekijk dan dit filmpje.
 • Kijk voor meer informatie op www.weekvandeteek.nl

App ‘Tekenbeet’

De app ‘Tekenbeet’ bevat informatie over hoe je op teken moet controleren en hoe je een teek kunt verwijderen. Gebruikers kunnen een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren. Zij ontvangen dan een herinnering dat ze de plek waar ze gebeten zijn moeten controleren. Ook kunnen mensen via hun mobiele telefoon zien hoe actief teken zijn. Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park. Daarnaast is een alarm in te stellen om altijd op de hoogte te blijven van de actuele tekenactiviteit.
De app ‘Tekenbeet’ is gratis te downloaden voor Android-gebruikers in de Google Play Store en voor Apple-gebruikers in de App Store.

teek

Meer informatie

Meer informatie over risico’s voor de gezondheid en maatregelen die u kunt nemen kunt u ook vinden via https://www.ggdhm.nl/thema-s/item/zomer/tekenbeten-en-de-ziekte-van-lyme.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  HKZ