GGD Hollands Midden overweldigd door hulpaanbod boosterprik

Het is hartverwarmend om te ervaren hoeveel mensen ons willen helpen op de vaccinatielocaties. Inmiddels hebben wij voldoende medewerkers om onze locaties te bemensen. Wij verwijzen iedereen die wil helpen vanaf nu graag door naar de website van GGD-reservisten voor de actuele vraag van andere GGD’en.
Lees voor

De opgave waar de GGD voor staat is erg groot. Een van de grote zorgen was het rondkrijgen van voldoende medewerkers. De GGD Hollands Midden dacht na over het afschalen van reguliere werkzaamheden. Dat is gelukkig niet nodig. Want direct nadat het nieuws bekend werd boden vele mensen zich aan om ons te komen helpen. 

Honderden nieuwe mensen

Alle honderden mensen die zich hebben aangemeld en we kunnen inzetten hebben bericht van ons ontvangen. Mensen die nu nog op de lijn komen worden doorverwezen naar de website GGD Reservisten waar de actuele vraag aan personeel van alle GGD’en te vinden is.

Iedereen die bij de GGD Hollands Midden wordt ingezet wordt gebeld door het uitzendbureau waar wij mee werken. Daarna volgt een opleiding en een meelooptraject voordat zij zelfstandig worden ingezet. Die opleidingen staan gepland voor volgende week en de week erna. Op die manier hoopt de GGD de nieuwe medewerkers klaar te hebben staan zodra de nieuwe vaccinatielocaties opengaan.

Openen nieuwe locaties

Naast personeel is het ook essentieel om voldoende priklijnen te hebben om de enorme hoeveelheid aan mensen te kunnen boosteren. Om dit voor elkaar te krijgen is het nodig om nieuwe locaties te openen. Wij zijn dankbaar dat de gemeenten alles op alles zetten om locaties beschikbaar te stellen. De eerste twee locaties die openen gaan Noordwijkerhout op 23 december en Bergambacht op 27 december. Je kan alleen op afspraak terecht voor een boosterprik.

Het openen van nieuwe locaties kost tijd. Zo moeten de vergunning in orde worden gebracht. Er worden extra sterke vloeren gelegd om de grote hoeveelheden mensen veilig te laten lopen. Er moeten extra parkeerterreinen worden aangelegd en aanrijroutes worden bepaald. Ook moeten alle locaties ingericht worden met alle facilitaire en medisch noodzakelijke dingen. Denk dan aan EHBO-ruimtes, speciale koelkasten om het vaccin in de bewaren en ruimtes voor het klaarmaken van het vaccin.

De GGD Hollands Midden en alle leveranciers doen wat nodig is om iedereen zo snel mogelijk van een boosterprik te voorzien.

Wanneer aan de beurt?

De GGD’en zijn nu nog druk bezig met de voorbereidingen zoals het openen van locaties en het opleiden van personeel. Pas vanaf week 52 zit de versnelling er goed in. Houd de website van de GGD GHOR NL en het nieuws in de gaten om te weten wanneer jij een afspraak mag maken. Maak als je aan de beurt bent een afspraak via het online portaal www.coronavaccinatie-afspraak.nl. De GGD Hollands Midden geeft alleen een boosterprik aan mensen die een afspraak hebben.