Hecht GGD Hollands Midden opent informatielijn gezondheid(szorg) vluchtelingen Oekraïne

Iedereen met vragen over de zorg en gezondheid van vluchtelingen uit Oekraïne kan bellen naar 088 - 308 37 29. De telefoonlijn is er voor zowel professionals als particulieren. Je kunt ook mailen naar oekraine@ggdhm.nl.
Lees voor

Mensen kunnen hun vragen stellen in het Nederlands en Engels. Het informatiepunt in Hollands Midden is een initiatief van de Veiligheidsregio en Hecht (de koepel waar o.a. de GGD en GHOR onder vallen).

De verschrikkelijke oorlog in Oekraine houdt iedereen bezig. De regio Hollands Midden zal in de komende periode een groot aantal vluchtelingen opvangen. Honderden vluchtelingen hebben al onderdak gekregen in de eerste gemeentelijke opvanglocaties. De GGD en de GHOR adviseren, ondersteunen en verbinden bij de organisatie van de (medische) zorg en gezondheid. We werken daarbij samen met zorgpartners en partijen zoals het Rode Kruis en VluchtelingenWerk Nederland. 

Waar kunnen we bij helpen

We kunnen helpen met advies over de inrichting van een veilige en hygiënische opvanglocatie. En we geven handvatten bij het organiseren van hulp bij psychosociale problemen en trauma’s. Daarbij hebben we extra aandacht voor kinderen. Ook voor informatie over infectieziekten zoals mazelen, tuberculose, rabiës (hondsdolheid) en natuurlijk corona kun je bij ons terecht. Het verzorgen van vaccinaties hoort daarbij. We weten ook hoe je een beroep kunt doen op huisartsen-, tandartsen- en ziekenhuiszorg. Voor alle andere vragen over zorg of gezondheid in relatie tot de vluchtelingen kun je bellen naar 088 - 308 37 29, of mailen naar oekraine@ggdhm.nl.

Publicatie datum: 18 maart 2022 15:52