Vaccinatiestempel in gele boekje

Al wel gevaccineerd maar nog geen stempel? De GGD heet u van harte welkom op de speciale stempelposten naast onze vaccinatielocaties om alsnog een stempel in uw gele boekje te ontvangen. 
Lees voor

Let op: het gele boekje is geen officieel vaccinatiebewijs. Om te kunnen reizen of om toegang te krijgen tot de Nederlandse horeca, cultuur en evenementenbranche heb je een QR-code nodig. Die kun je laten zien met behulp van de CoronaCheck-app of door de QR-code uit te printen.

Waar kan ik stempels ophalen voor het gele boekje

Bij de vaccinatielocaties in Alphen a/d Rijn, Gouda en Leiden staan stempeltenten. De tenten waar de GGD stempelt zijn open tussen 09.00-13.30. Om een stempel te krijgen moet u uw registratiekaart en ID-bewijs laten zien. Ook moet uw naam in uw gele boekje geschreven zijn. 

Wie kunnen een stempel halen?

De GGD stempelt gele boekjes van mensen die bij de GGD gevaccineerd zijn. Het maakt niet uit of dat in de regio Hollands Midden of bij een andere GGD-vaccinatielocatie was. U kunt niet bij de GGD terecht voor een stempel van een vaccinatie die door de huisarts, het ziekenhuis of een andere zorginstelling is gezet. 

U kunt direct na uw vaccinatie door de GGD terecht voor een stempel, of voor een stempel van een coronavaccin dat in het verleden gezet is door de GGD. U krijgt een stempel op vertoon van uw registratiekaart en ID-bewijs. Uw naam moet in het boekje geschreven staan om fraude te voorkomen. U hoeft geen afspraak te maken voor het halen van uw stempel, u kunt gewoon langsgaan in een van de stempeltenten naast de vaccinatielocaties. 

Wat stempelt de GGD?

Na uw vaccinatie ontvangt u altijd een vaccinatiekaart. Hierop staat de Engelstalige naam van het vaccin en het stickertje met het batchnummer. Wij adviseren u die kaart goed te bewaren en/of in uw gele boekje te bewaren. 

U kunt daarnaast ook een stempel voor in uw gele boekje halen. Die stempel bestaat uit de naam van het vaccin waarmee u gevaccineerd bent. Wij schrijven daar de datum van vaccinatie bij. U kunt zowel na de eerste als na de tweede vaccinatie een stempel ontvangen. U mag ook na de tweede vaccinatie allebei de stempels in één keer laten zetten. 

Wij plakken dus geen batchnummer in uw gele boekje. De reden waarom wij dat niet doen is omdat wij als GGD ook boekjes met terugwerkende kracht stempelen. Wij hebben geen stickers met die specifieke batchnummers liggen. Per persoon het batchnummer terugzoeken kost veel tijd en doen wij dan ook niet. Uw batchnummer staat uiteraard wel op de registratiekaart die u na uw vaccinatie ontvangt. 

Ik heb geen geel boekje

Wij verkopen de gele boekjes op locatie voor 5 euro per stuk (let op: alleen pin-betaling). U kunt het gele boekje ook online kopen via de uitgever van het gele boekje

Ik ben mijn registratiekaart kwijt

Om uw persoonlijke vaccinatiegegevens in te zien kunt u inloggen op www.coronatest.nl om uw vaccinatiegegevens in te zien. Daar staat wanneer u met welk vaccin bent gevaccineerd. U kunt die pagina printen. 

Bewijs voor reizen en toegang tot evenementen

Let op: een stempel in het gele boekje geldt niet als een officiëel bewijs. Het is alleen nuttig om uw persoonlijke administratie compleet te maken. Het officiële document is een QR-code in de CoronaCheck-app. 

De CoronaCheck-app maakt het mogelijk dat u in Nederland en binnen de Europese Unie digitaal op verschillende manieren uw coronastatus* via een QR-code kan laten zien. Degene die de QR-code leest, krijgt een groen scherm te zien als u:

  • recent negatief getest bent op corona;
  • volledig gevaccineerd bent tegen corona;
  • de afgelopen zes maanden genezen bent verklaard van corona.

*) De gegevens van de GGD'en en ziekenhuizen zijn rechtstreeks aan deze app gekoppeld. U hoeft dus niet reregistreerd te staan bij het RIVM. 

U kunt de app downloaden. Door in de app in te loggen met DigiD laadt u uw gegevens in. Dat zijn de gegevens die over u bekend zijn bij het RIVM, de GGD en/of het ziekenhuis. De app is te gebruiken voor activiteiten in Nederland en voor reizen binnen de EU.  

In deze app zullen twee QR-codes ontwikkeld worden: een voor internationaal gebruik en een voor gebruik in Nederland om bijvoorbeeld toegang te krijgen tot een bepaalde activiteit. De reden hiervoor is dat de QR-code voor internationaal reizen meer persoonsgegevens zal bevatten. Op dit moment zijn de technische voorbereidingen bezig. Hierbij wordt uiteraard ook goed gekeken naar privacy en databeveiliging.

Heeft u geen smartphone of print u uw coronastatus liever uit? Via de website www.coronacheck.nl kunt u uw negatieve test, volledige vaccinatie of herstelbewijs ook uitprinten op papier en meenemen als u op reis gaat.