Algemene informatie corona

Op deze pagina vind je handige telefoonnummers, websites en cijfers. Ook informatie over het indienen van een klacht of het geven van een compliment, over privacy en het verwijderen van persoonlijke gegevens.

Lees voor

  Contact 

 

 

T 088 - 308 37 28 (callcenter)
E vragenovercorona@ggdhm.nl

 

Voor onderwijs-, zorg- en overige instellingen:

T 088 - 308 33 61

E infectieziektenhm@ggdhm.nl

Luchtweginfecties voorkomen

Als je verkoudheidsklachten hebt, hoef je niet meer te testen of je corona hebt. De Rijksoverheid geeft je adviezen om luchtweginfecties te voorkomen, en ervoor te zorgen dat de virussen zich zo min mogelijk verspreiden. Daarmee beschermen we ook mensen met een kwetsbare gezondheid. Kijk op Luchtweginfecties voorkomen.

Handige websites

  • Op Mijnvraagovercorona vind je vragen en antwoorden over situaties waar veel mensen nu mee te maken hebben.
  • Op de website van de Rijksoverheid vind je alle algemene informatie. Ook vind je hier links naar corona in eenvoudige taal en belangrijke telefoonnummers.
  • Vragenovercorona.nl: Via deze site kun je bellen met een arts of verpleegkundige. De zorgprofessionals geven geen medisch advies als je ziek bent of medicijnen gebruikt. Daarvoor ga je in gesprek met je behandelend arts.
  • Mentale gezondheid: Steunpunt Coronazorgen.
  • Overheidsbeleid rondom corona: Stel je vragen over het overheidsbeleid rondom corona via Publieksinformatienummer Coronavirus (Overheid) 1400.

Als je een andere vraag hebt: bel of mail ons. We helpen je graag. Zie contactblokje bovenaan deze pagina. 

Cijfers

Klacht, compliment of verbeteridee over de coronadienstverlening

Wil je een klacht, compliment of verbeteridee indienen over onze coronadienstverlening? Kijk dan op Klacht, compliment of idee over corona.

Jouw privacy

Eind januari 2022 werd datadiefstal geconstateerd bij de GGD. In dit bericht van GGD GHOR lees je er meer over.

Verwijderen/anonimiseren persoonlijke gegevens coronabestrijding

Je hebt het recht om een verzoek te doen tot verwijdering of anonimiseren van jouw gegevens die bij ons bekend zijn ten aanzien van corona. Dat kan via dit formulier
Het is belangrijk om te weten dat de GGD ook een wettelijke bewaarplicht heeft van bepaalde gegevens. Dus per aanvraag zal gekeken worden wat er mogelijk is.