Coronavaccinatie

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding GGD Hollands Midden
085 - 078 28 78 (callcenter GGDHM, elke dag van 09:00-17:00 uur) Alleen voor informatie, niet voor het maken van een afspraak voor een booster

Voor alle andere corona-telefoonnummers ga je naarAlgemene informatie

Boosterprik

Alle informatie over de boostervaccinatie vind je bij de Rijksoverheid.
We prikken met een mRNA vaccin (van BioNTech/Pfizer en Moderna). Zie voor meer informatie over wie welk vaccin (bij voorkeur) krijgt de pagina met veel gestelde vragen bij het RIVM. Kijk je liever een filmpje over dit onderwerp? Klik dan hier.

Boosterprik met en zonder afspraak (18+)

Kijk op de pagina vaccinatielocaties waar je je booster zonder afspraak kunt halen. Als je al ergens anders een afspraak hebt, wordt die ter plekke uit het systeem verwijderd. Als je zonder afspraak komt, kan het zijn dat je een tijdje moet wachten tot je aan de beurt bent.

Maak je liever een afspraak? Doe dat via Ik wil me laten vaccineren, of bel 0800-7070. Bel niet naar het callcenter van de GGD Hollands Midden, onze medewerkers maken geen afspraken voor een boostervaccinatie. Op de vaccinatielocatie kom je in een aparte rij voor mensen met een afspraak, zodat je op tijd aan de beurt bent.

Basisserie (1e en 2e prik) coronavaccinatie

  • 18+: zonder afspraak. Je kunt zonder afspraak bij ons terecht voor je eerste of tweede prik. Kijk op Corona-vaccinatielocaties.  Als het je eerste prik is, kun je meteen een afspraak voor je tweede inenting maken. Daar zit minimaal 3 weken tussen. 
    Wil je liever eerst meer informatie? Kijk dan op prikkenzonderafspraak.
  • Jongeren 12 tot 18 jaar: je mag zonder afspraak langskomen op een van onze vaccinatielocaties. Als je jonger bent dan 16 jaar, moet je toestemming van je ouders hebben om gevaccineerd te worden. Meer info vind je op deze pagina van de Rijksoverheid.
  • Kinderen 5 tot en met 11 jaar kunnen zonder afspraak terecht op vier vaccinatielocaties. Kijk voor de data en de tijden op Corona-vaccinatielocaties. Liever een afspraak maken? Bel het telefoonnummer dat in de uitnodigingsbrief staat. Informatie vind je bij de Rijksoverheid.

3e prik: met afspraak

Mensen met een afweerstoornis ontvangen via hun behandelend arts een uitnodiging voor de 3e prik. Die derde prik is onderdeel van de basisvaccinatie. Voor de derde prik moet je een afspraak maken.

Vaccinatieafspraak afzeggen of verzetten

Bel naar 0800-7070. Het is niet mogelijk de afspraak digitaal af te zeggen of te verzetten.

Vaccinatielocaties

Kijk op Corona-vaccinatielocaties

Prikangst

Heb je prikangst, maar wil je wel gevaccineerd worden? Wij helpen je graag op onze speciale prikangst spreekuren. Speciaal opgeleid personeel neemt uitgebreid de tijd voor je en geeft je de begeleiding die je nodig hebt. Wil jij hiervoor een afspraak maken of wil je meer informatie? Bel ons: 085 - 078 28 78

De spreekuren zijn bij de GGD in Leiden, Parmentierweg 49: op maandag van 9 tot 12 uur, en bij de GGD in Gouda: Thorbeckelaan 5: op woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur.

De vaccinatie

Bekijk dit filmpje: Coronavaccinatie bij de GGD Hollands Midden. De afspraak duurt in totaal 20 minuten.
In de uitnodiging staat wat je mee moet nemen naar je afspraak. Na de vaccinatie moet je uit voorzorg 15 minuten in de wachtruimte blijven. Er zijn EHBO'ers en artsen om je te helpen als je je niet lekker voelt.

Elk vaccin kent bijwerkingen. Zoals spierpijn, hoofdpijn en pijn op de prikplek. Je kunt je klacht(en) na de vaccinatie melden bij het Lareb met dit meldformulier.

Gele boekje

Je kunt je coronavaccinatie(s) die je bij de GGD hebt gekregen laten bijschrijven in het gele boekje. Dat kan meteen na de vaccinatie op de vaccinatielocatie. Later kan ook. Dan kun je zonder afspraak naar de stempelbalie op een van de vaccinatielocaties gaan met jouw vaccinatie registratie- en ID-bewijs. Het gele boekje moet op jouw naam staan voordat je een stempel krijgt. 

Heb je nog geen geel vaccinatieboekje maar wil je er wel een? Ze zijn te koop op onze vaccinatielocaties voor 5 euro (alleen pinbetaling).

Vaccinatiebewijs / QR-code

Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) is beschikbaar via de CoronaCheck-app. Meer informatie staat op de pagina Coronabewijs voor reizen van de Rijksoverheid.

Vragen over de CoronaCheckapp: voor niet kloppende data in je app bel je de GGD helpdesk Data Mutaties: 0800 - 5090. Als je technische problemen hebt met de app bel je de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421.

Wil je je coronabewijs liever printen? Kijk dan op de pagina coronacheck.nl/nl/print. Voor vragen hierover kun je bellen met het landelijke callcenter 0900-1351, of de CoronaCheckapp helpdesk 0800-1421.