Coronavaccinatie

Kijk op de pagina van de Rijkoverheid over Vaccinatie tegen het coronavirus. Informatie voor 12-17 jarigen en hun ouders vindt u op deze pagina.
In andere talen: Getting vaccinated against covid-19 in the Netherlands.

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding
0800-1351 (landelijk informatienummer, elke dag van 08:00-20:00 uur)

085 - 078 28 78 (callcenter GGDHM, elke dag van 09:00-17:00 uur)

Vaccinatieafspraak maken

Op deze pagina van de Rijksoverheid staat hoe u dat kunt doen. Geen DigiD? Bel dan 0800-7070.
U mag zelf kiezen op welke vaccinatielocatie u zich wilt laten vaccineren. Dat kan op alle vaccinatielocaties in Nederland. De vaccinatielocaties zijn elke dag open. De vaccinatie tegen corona is gratis.

Vaccinatieafspraak afzeggen of verzetten

Bel dan met het landelijke nummer 0800-7070. Het is niet mogelijk uw afspraak digitaal te veranderen.

Vaccinatie zonder afspraak

Op dit moment kunnen alleen studenten terecht voor vaccinatie zonder afspraak op de vaccinatielocaties in Leiden, Alphen a/d Rijn en Gouda. Het gaat alleen om de eerste prik. Tijdens die eerste prik wordt de afspraak gemaakt voor de tweede prik. Omdat er een aantal weken tussen de eerste en tweede vaccinatie moet zitten, is het niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de tweede prik. 

Vanaf 20 juli staan er regelmatig pop-up vaccinatielocaties in de regio. Daar kunt u ook zonder afspraak terecht voor uw vaccinatieprik. Komt u langs? Vergeet uw mondkapje en ID-bewijs niet. Houdt deze website in de gaten voor meer informatie daarover. 

De vaccinatie

Bekijk dit filmpje: Coronavaccinatie bij de GGD Hollands Midden. Uw afspraak duurt in totaal 20 minuten.
In uw uitnodiging staat wat u mee moet nemen naar uw afspraak.

Na de vaccinatie moet u uit voorzorg 15 minuten in de wachtruimte blijven. Als u zich niet lekker voelt, dan zijn er EHBO'ers en artsen om u te helpen.

Elk vaccin kent bijwerkingen. Zoals spierpijn, hoofdpijn en pijn op de prikplek. U kunt uw klacht(en) na uw vaccinatie melden bij het Lareb met dit meldformulier.

Gele boekje

U kunt uw coronavaccinaties die u bij de GGD heeft gekregen laten bijschrijven in het gele boekje. Dat kan meteen na de vaccinatie op de vaccinatielocatie. Later kan ook. U kunt dan zonder afspraak naar de stempeltent op een van de vaccinatielocaties toegaan met uw vaccinatie registratiebewijs en uw ID-bewijs. Zie onder voor onze locaties en de openingstijden.

Heeft u nog geen geel vaccinatieboekje? Op onze vaccinatielocaties kunt u er een kopen voor 5 euro (alleen pinbetaling). 

Let op: het gele boekje is géén officieel vaccinatiebewijs waarmee u op reis kunt. Vliegmaatschappijen en andere landen accepteren uw gele boekje dus niet altijd als vaccinatiebewijs.

Vaccinatiebewijs

Sinds 1 juli is het Digitaal Corona certificaat (DCC) beschikbaar via de CoronaCheck-app. Meer informatie staat op de pagina Coronabewijs voor reizen van de Rijksoverheid.

Vaccinatielocaties GGD Hollands Midden

Elke locatie is rolstoel- en scootmobiel toegankelijk. Er zijn rolstoelen aanwezig voor mindervaliden en er is een mindervalidentoilet.
De locaties zijn elke dag open. Op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 13.30 uur, en op zaterdag en zondag van 09.00 tot 14.30 uur.

Alphen aan den RijnPresident Kennedylaan 1, 2402 NZNieuwe Sloot (ingang Kees Mustersstraat) 
BergambachtMeidoornstraat 7, 2861 VJZalencentrum de WaardLocatie sluit op 16 augustus
GoudaTobbepad 2, 2803 WHDick van Dijckhal 
LeidenHaagse Schouwweg 10, 2332 KGEvent en Convention Center ECC Leiden (voormalig Holiday Inn hotel) 
LeiderdorpBloemerd 1A, 2353 BZSporthal de BloemerdLocatie sluit op 16 augustus
NoordwijkerhoutLangelaan 3, 2211 XTHotel NH Noordwijk Conference Centre LeeuwenhorstLocatie sluit op 16 augustus
Nieuwerkerk aan den IJsselSteenbakkerij 2, 2913 LJSporthal de Kleine VinkLocatie sluit op 16 augustus

 

GGD Prikbus

De GGD Hollands Midden zet prikbussen in om alle leeftijdsgroepen < vanaf 12 jaar > op een laagdrempelige manier te bereiken. In samenwerking met gemeenten bekijken we samen waar en wanneer de prikbussen komen te staan.

We prikken met het Pfizer vaccin. In de prikbus kunt u zonder afspraak terecht voor de eerste prik. We maken dan meteen een afspraak voor de tweede prik. Daar zit minimaal 3 weken tussen. Het is niet mogelijk zonder afspraak langs te komen voor uw tweede prik. 

Komt u langs? Vergeet uw mondkapjes en ID-bewijs niet.

De GGD prikbus staat in:

KatwijkAndreasplein 2, 2225 GRElke dinsdag (t/m 31 aug)  van 10.00 – 18.00 uur
Lekkerkerk Burgemeester van der Willengenstraat 58, 2941 ES Woensdag 4 augustus van 12.00 – 18.00 uur