Coronavaccinatie

Kijk op de pagina van de Rijkoverheid over Vaccinatie tegen het coronavirus. Informatie voor 12-17 jarigen en hun ouders vind je op deze pagina.
In andere talen: Getting vaccinated against covid-19 in the Netherlands.

Een coronavaccinatie is gratis en vrijwillig.

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding
0800-1351 (landelijk informatienummer, elke dag van 08:00-20:00 uur)

085 - 078 28 78 (callcenter GGDHM, elke dag van 09:00-17:00 uur)

Vaccinatieafspraak maken

Kijk op Hoe maak ik een afspraak voor vaccinatie tegen corona? Je mag zelf kiezen op welke vaccinatielocatie je je prik wil halen.

Vaccinatieafspraak afzeggen of verzetten

Bel dan met het landelijke nummer 0800-7070. Het is niet mogelijk de afspraak digitaal te veranderen.

Vaccinatie zonder afspraak

Je kunt ook zonder afspraak bij ons terecht. Dat kan bij de vaste vaccinatielocaties en bij de prikbussen. Informatie over de locaties, inlooptijden en de beschikbare vaccins vind je op de pagina: vaccinatielocaties en prikbus corona.

Als het je eerste prik is, kun je meteen een afspraak voor je tweede inenting maken (indien je Pfizer krijgt). Daar zit minimaal 3 weken tussen. Vergeet niet je mondkapje en ID-bewijs mee te nemen als je langskomt. Let op: als je jonger bent dan 18 jaar, kun je alleen gevaccineerd worden met Pfizer.

Vaccinatielocaties en prikbus

Kijk op Vaccinatielocaties en prikbus.

Prikangst

Heb jij prikangst, maar wil je wel gevaccineerd worden? Wij helpen je graag op onze speciale prikangst spreekuren. Speciaal opgeleid personeel neemt uitgebreid de tijd voor je en geeft je de begeleiding die je nodig hebt.

  • GGD HM te Leiden, Parmentierweg 49: op maandag van 9 tot 12 uur.
  • GGD HM te Gouda: Thorbeckelaan 5: op woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur.

 Wil jij hiervoor een afspraak maken of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via: 085 - 078 28 78

De vaccinatie

Bekijk dit filmpje: Coronavaccinatie bij de GGD Hollands Midden. De afspraak duurt in totaal 20 minuten.
In de uitnodiging staat wat je mee moet nemen naar je afspraak. Na de vaccinatie moet je uit voorzorg 15 minuten in de wachtruimte blijven. Als je je niet lekker voelt, dan zijn er EHBO'ers en artsen om je te helpen.

Elk vaccin kent bijwerkingen. Zoals spierpijn, hoofdpijn en pijn op de prikplek. Je kunt je klacht(en) na de vaccinatie melden bij het Lareb met dit meldformulier.

Gele boekje

Je kunt je coronavaccinatie(s) die je bij de GGD hebt gekregen laten bijschrijven in het gele boekje. Dat kan meteen na de vaccinatie op de vaccinatielocatie. Later kan ook. Dan kun je zonder afspraak naar de stempeltent op een van de vaccinatielocaties gaan met jouw vaccinatie registratiebewijs en jouw ID-bewijs. Jouw naam moet in het gele boekje geschreven staan voordat je een stempel krijgt. 

Als je nog geen geel vaccinatieboekje hebt maar er wel een wil: op onze vaccinatielocaties kun je er een kopen voor 5 euro (alleen pinbetaling).

Vaccinatiebewijs / QR-code

Sinds 1 juli is het Digitaal Corona certificaat (DCC) beschikbaar via de CoronaCheck-app. Meer informatie staat op de pagina Coronabewijs voor reizen van de Rijksoverheid.

Vragen over de CoronaCheckapp: voor niet kloppende data in je app bel je de GGD helpdesk Data Mutaties: 0800 - 5090. Als je technische problemen hebt met de app bel je de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421.

Wil je je coronabewijs liever printen? Kijk dan op de pagina coronacheck.nl/nl/print. Voor vragen hierover kun je bellen met het landelijke callcenter 0900-1351, of de CoronaCheckapp helpdesk 0800-1421.