Coronavaccinatie-bewijs, herstelbewijs, testbewijs en QR-code

Kijk eerst op Coronabewijs van de rijksoverheid. Hier vind je ook informatie over het printen van een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs.

Lees voor

  Contact


 

Coronabestrijding GGD Hollands Midden

Zie Algemene informatie

vragenovercorona@ggdhm.nl

CoronaCheck.nl

Wil je op reis en heb je een coronabewijs nodig? Kijk dan op CoronaCheck.nl. Hier vind je ook antwoorden op veelgestelde vragen.

  • Voor niet kloppende data in je app bel je de GGD helpdesk Data Mutaties: 0800 - 5090.
  • Als je technische problemen hebt met de app bel je de CoronaCheck helpdesk: 0800 - 1421.

Als je een andere vraag hebt: bel of mail ons. We helpen je graag. Zie contactblokje bovenaan deze pagina.

Bewijs positieve uitslag 

Moet je je vakantie annuleren omdat je corona hebt? Dan kan je reisverzekeraar vragen om een Bewijs Positieve Uitslag (BPU). Dit is een document waarop staat dat je positief bent getest met de testdatum. Meestal is dit niet het juiste document om mee te reizen, hiervoor heb je het herstelbewijs nodig.

Voor zo'n Bewijs Positieve Uitslag kun je bij ons terecht, bij de testlocatie in Leiden of Gouda. Neem je eigen ID-bewijs of paspoort mee. Let op, je kan dit document pas ophalen na twaalf dagen, gerekend vanaf de positieve testdatum. Om dit bewijs op te halen in Leiden of Gouda moet je in Hollands Midden positief getest zijn.

QR-code voor mensen zonder BSN of DigiD

Als je geen BSN of DigiD hebt, kun je bij ons, op afspraak, een digitaal coronabewijs laten maken, de zogenaamde QR-code. Kijk op Hulp en vragen bij coronabewijs en coronatoegangsbewijs hoe je de QR-code kunt aanvragen.
Op onze vaccinatielocatie in Leiden is een aparte balie aanwezig voor vragen over de QR-code. Bij die balie kun je, als je aan de voorwaarden* voldoet, ook een QR-code laten maken. Hiervoor moet je een afspraak hebben. Hiervoor kun je een formulier invullen waarna wij contact opnemen.
* De voorwaarden zijn:

  • voor een vaccinatiebewijs: je bent gevaccineerd bij een van de vaccinatielocaties in GGD Hollands Midden, of je woont in onze regio;
  • voor een herstelbewijs: je bent getest door GGD Hollands Midden of een andere testaanbieder in Nederland èn je woont in de regio Hollands Midden.

Hier vind je de directe link naar het formulier: https://vragen.coronatest.nl/ggd-geprikt-zonder-bsn/. Als je het formulier invult hoor je binnen 15 werkdagen meer van ons.

Deze service is niet bedoeld voor toeristen. Als je in het buitenland gevaccineerd bent, bel dan 030 - 8002 899. Als je bij je huisarts of andere zorgverlener gevaccineerd bent, vraag je je zorgverlender om het vaccinatiebewijs te printen.

Vaccinatieregistratiekaart

Bij je vaccinatie heb je een vaccinatieregistratiekaart ontvangen. Bewaar deze goed, ook als je een QR-code hebt gekregen.

Het gele boekje

Bij de vaste vaccinatielocaties en pop-up locaties kun je stempels voor je coronavaccinatie(s) halen. Dit kan meteen na de vaccinatie op de vaccinatielocatie. Dit kan ook nog op een later moment, zonder afspraak. Neem hiervoor je vaccinatieregistratie- en legitimatiebewijs mee. Om een stempel te krijgen moet het gele boekje op jouw naam staan.
Je kunt op onze vaste vaccinatielocaties een vaccinatieboekje kopen, voor 5 euro (alleen pinbetaling).