Dashboard eengezonderhollandsmidden.nl

Het dashboard eengezonderhollandsmidden.nl gaat over de gezondheid van inwoners van de gemeenten in Hollands Midden. De informatie delen wij graag met iedereen die wil helpen de gezondheid van inwoners in de gemeenten van Hollands Midden te verbeteren.

Lees voor

  Contact

Gezondheidsbevordering en onderzoek
088 - 308 30 00

E onderzoek@ggdhm.nl

Gemeenteambtenaren of professionals in de zorg kunnen de gezondheidsinformatie gebruiken ter onderbouwing van hun gezondheidsbeleid. Het dashboard www.eengezonderhollandsmidden.nl is sinds juli 2019 beschikbaar.
 

Waar komt de informatie vandaan?

Voor een groot deel komt de informatie van de inwoners zelf; zij zijn bereid geweest om vragenlijsten van de GGD in te vullen. Ook de gezondheidsgegevens van kinderen en jongeren die contact hebben gehad met de jeugdgezondheidszorg, ook onderdeel van de GGD, zijn hier te vinden. Verder ontvangt de GGD de registratiegegevens van diverse organisatie die betrokken zijn bij de opvang van de meest kwetsbare groepen. De gegevens van de GGD worden gecombineerd met gegevens van onze gemeenten, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Centraal Bureau voor de Statistiek.
 

Hoe vind je de juiste gegevens?

Het dashboard bestaat uit groene en blauwe tegels. Groene tegels gaan over thema’s van gezondheid, zoals leefstijl, leefomgeving, sociale omgeving. Blauwe tegels geven aan waarvoor de informatie verzameld is, zoals bevolking, leeftijdsgroepen, kwetsbare groepen.

Benieuwd naar de cijfers die wij verzamelen? Klik dan hieronder op de afbeelding en kijk rustig eens rond op het dashboard.

 

 

Vragen?

Heeft u vragen over het gebruik van ons dashboard? In de handleiding staat hoe het dashboard werkt. U kunt ook contact opnemen door te mailen naar Onderzoek@ggdhm.nl.