Mazelenvaccinatie

Mazelen is één van de meest besmettelijke ziekten die er bestaan. Tegen mazelen kun je je inenten met het BMR-vaccin. Dit vaccin beschermt tegen bof, mazelen en rodehond. Deze vaccinatie is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma.

Inhaalvaccinatie kinderen

Kinderen onder de 18 jaar die eerder geen vaccinatie hebben gehaald, kunnen dit alsnog doen. Zij kunnen de vaccinatie dicht bij huis halen. Bel hiervoor het klantcontactcentrum, tel. 088-2542384 of neem contact op met jeugdgezondheidszorg in de buurt

Inhaalvaccinatie volwassenen

Volwassenen die geen mazelen hebben gehad en niet tegen mazelen zijn ingeënt, kunnen zich op eigen kosten laten vaccineren.

De vaccinatie tegen mazelen zit al sinds 1976 in het Rijksvaccinatieprogramma. Vóór de invoering hiervan kreeg bijna iedereen Mazelen als kind met name iedereen geboren voor 1965.

Je kan een afspraak maken voor de vaccinatie bij de afdeling reizigerszorg van de GGDHM via telefoonnummer 088-308 33 25 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur) of via de eigen huisarts.

Ben ik gevaccineerd?  

Een overzicht van de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma vind je op de vaccinatiekaart die je ontvangt na je geboorte of de geboorte van je kind. Ben je deze kaart kwijt, dan kun je een nieuwe kaart aanvragen bij het RIVM

Lees voor

Select another language at the top of this page.

  Contact

 

 

Afspraak maken of vragen  over  mazelenvaccinatie voor kinderen:

T 088 - 2542384
E kccafspraakeninfo@ggdhm.nl

of direct met

Jeugdgezondheidszorg in uw woonplaats

 

Afspraak maken of vragen over mazelenvaccinatie voor volwassenen?

Reizigerszorg

T 088 - 3083325 (maandag t/m vrijdag: 9.00 - 12.00 uur)

E reizigerszorg@ggdhm.nl