Reizigerszorg

Wij gaan over naar een nieuwe applicatie. Hierdoor zijn wij 28 september tot en met 2 oktober telefonisch niet bereikbaar.

De GGD houdt speciale spreekuren voor reizigers. Je  ontvangt hier informatie, afgestemd op jouw reis, vaccinaties en recepten voor onder andere malariatabletten.

Lees voor
  Contact

Reizigerszorg
T 088- 308 33 25 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur) 
reizigerszorg@ggdhm.nl

Taak van de GGD

De taak van het team reizigerszorg is bij te dragen aan minder zieken in de maatschappij door het voorkomen van (import) infectieziekten als gevolg van een verblijf in het buitenland.
Dit doet het team door bezoekers van het reizigersspreekuur voorafgaand aan hun reis te informeren over gezondheidsrisico’s en (tropische) ziekten, hen te vaccineren en te voorzien van –voor hun reis noodzakelijke- medicatie en andere benodigdheden zoals bijvoorbeeld insectenwerende spray. 

GGD Reisvaccinaties

Op de landelijk website GGD Reisvaccinaties vind je informatie over:

  • vaccinatieadviezen per land;
  • kosten en vergoedingen voor vaccinaties;
  • de meest voorkomende vaccinaties en ziekten;
  • reistips voor een goede voorbereiding van uw reis.

Afspraak maken

Je kunt op 2 manieren een afspraak maken: online of per telefoon.

Houd van alle personen voor wie je een afspraak wilt maken het Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Wij kunnen je dan beter en sneller helpen.

Spreekuurlocaties

Je kunt kiezen uit 3 spreekuurlocaties: het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn, het Midden-Hollandhuis in Gouda of in Leiden vlakbij het centraal station.

Let op: tot eind 2023 is ons pand aan de Parmentierweg in Leiden gesloten. De spreekuren worden dan gehouden op Schipholweg 128. Parkeren bij het pand is niet mogelijk, kijk op de parkeerkaart van Leiden waar je (kort)  kunt parkeren en wat het kost.