Rijksvaccinatie-programma en coronavaccinatie

Vanaf 18 augustus kunnen jongeren een uitnodiging verwachten voor een HPV- of meningokokkenvaccinatie. Het kan zijn dat je in dezelfde periode een afspraak hebt staan voor een coronaprik.

Lees voor
  Contact

Klantcontactcentrum
T 088 - 308 34 80
jgzrvp@ggdhm.nl
Je wordt doorverbonden met een medewerker van het vaccinatieteam of later teruggebeld.

 

Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor vragen en info over jeugdvaccinaties.

In de periode van 1 september tot 15 oktober vaccineren wij vanuit het rijksvaccinatieprogramma jongeren die ook in aanmerking komen voor de Covid-19 vaccinatie. Op 18 augustus vallen de eerste uitnodigingen op de deurmat.

HPV- en meningokokkenvaccinatie gaan voor

Heb je een uitnodiging gekregen voor een HPV-vaccinatie of een Meningokokkenvaccinatie? Haal deze prik dan eerst. Zorg dat de coronavaccinatie minstens 2 weken later is.

Heb je al een afspraak staan voor je corona-vaccinatie? Dan moet je de afspraak voor coronavaccinatie uitstellen: Bel daarvoor met de GGD via 0800-7070.

Vaccinaties hebben geen invloed op elkaar

Er is geen medische reden om de vaccinaties tegen HPV of meningokokken en corona minstens 2 weken uit elkaar te plannen. Artsen willen alleen mogelijke bijwerkingen kunnen herkennen. Dat wil zeggen: heb je de vaccinaties te snel achter elkaar gekregen en krijg je een bijwerking? Dan is het niet duidelijk door welke vaccinatie je de bijwerking hebt gekregen. Daarom moeten er 2 weken tussen zitten.