Scholen en kinderopvang (corona) Algemene informatie

Kijk eerst op de pagina Onderwijs en kinderopvang van de Rijksoverheid. Hier vind je veel informatie over de gevolgen voor (gast)ouders, kinderopvangorganisaties, scholieren en het onderwijs door de uitbraak van het coronavirus.

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding

Voor ouders, medewerkers van scholen en kinderopvang en directeuren zijn er verschillende telefoonnummers en e-mail adressen. Zie hiernaast. 

Handige websites 

Beslisboom

De GGD informeert kinderopvang- en onderwijsinstellingen met ingang van 22 oktober 2021 niet meer over besmettingen. Het bestuur van een instelling hoort voortaan alleen van de medewerker of leerling dat hij/zij besmet is. Het bestuur maakt daarna zelf de afweging wat dit voor de instelling betekent. Om als bestuur tot een goede keuze te komen, vindt je hieronder beslisbomen m.b.t. quarantaine en testen. 

Testen van onderwijs- en kinderopvangpersoneel

Onderwijs- en kinderopvangpersoneel kan met voorrang worden getest op onze testlocaties. Kijk op de pagina Testen van onderwijs- en kinderopvangpersoneel waar en wanneer je daarvoor terecht kunt.

Contact met de GGD

Ouders, medewerkers kinderopvang en scholen:

 • 0800-1351 (landelijk informatienummer). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351;
 • 085 - 078 28 78 (callcenter GGD Hollands Midden);
 • of mailen naar vragenovercorona@ggdhm.nl.
 • Voor het doorgeven van een positieve zelftest: bel 085 - 078 28 76, kies optie 4.

Directeuren van kinderopvangcentra en scholen:

 • bovenstaande telefoonnummers, of:
 • 085 - 078 28 76, dit is de specialistenlijn van de GGD Hollands Midden. Dagelijks bereikbaar van 09:00-17:00 uur;
 • mailen naar scholenteam-corona@ggdhm.nl

Scholenteam

Het scholenteam richt zich op het adviseren van ouders van schoolgaande kinderen, docenten, pedagogisch medewerkers en directies van onderwijsinstellingen en kinderopvang. Je kunt bij het team terecht voor:

 • vragen van onderwijsinstellingen over maatregelen tegen corona en het toelichten van de richtlijnen;
 • vragen naar aanleiding van een besmetting binnen een onderwijsinstelling en het geven van advies hoe verdere verspreiding te voorkomen;
 • vragen over testbeleid binnen onderwijsinstellingen;
 • vragen van onderwijsinstellingen over vaccineren.

Je kunt het scholenteam bereiken via de jouw bekende contactpersoon, bijvoorbeeld de jeugdverpleegkundige van het wijkteam. Heb je die niet? Bel dan naar het Klant Contact Centrum: 088-2542384. Zij helpen je verder naar de juiste jeugdgezondheidszorgmedewerker.

Ventilatie op scholen

Als je als school alle protocollen hebt doorlopen, maar nog steeds vragen hebt kun je terecht bij het team Medische Milieukunde van GGD Hollands Midden. Samen kunnen we onderzoeken wat de situatie precies is en of we jouw vraag kunnen beantwoorden. Neem hiervoor contact op met de afdeling Medische Milieukunde via mmk@ggdhm.nl