Scholen en kinderopvang (corona) Algemene informatie

Kijk eerst op de pagina Onderwijs en kinderopvang van de Rijksoverheid. 

Lees voor
  Contact

Coronabestrijding GGD Hollands Midden

Voor ouders, medewerkers van scholen en kinderopvang en directeuren zijn er verschillende telefoonnummers en e-mail adressen. Zie hieronder. 

Handige websites 

Beslisboom

In verband met het afschaffen van het quarantaineadvies per 19-04-2022 plaatsen we geen beslisbomen meer. Voor vragen of advies kun je ons bereiken via ons callcenter: 085-0782876, keuze 2.

Testen van onderwijs- en kinderopvangpersoneel

Onderwijs- en kinderopvangpersoneel mag een zelftest doen. Kijk voor informatie op Testen op corona in het onderwijs en de kinderopvang.

Contact met de GGD

Ouders, medewerkers kinderopvang en scholen:

  • 0800 - 1351 of (vanuit het buitenland: +31 20 205 1351). Dit landelijke informatienummer is dagelijks geopend tussen 8 tot 18 uur, behalve op zon- en feestdagen;
  • 085 - 078 28 78 (callcenter GGD Hollands Midden);
  • of mailen naar vragenovercorona@ggdhm.nl.

Directeuren van kinderopvangcentra en scholen:

Scholenteam

Het scholenteam richt zich op het adviseren van ouders van schoolgaande kinderen, docenten, pedagogisch medewerkers en directies van onderwijsinstellingen en kinderopvang. Je kunt bij het team terecht voor:

  • vragen van onderwijsinstellingen over maatregelen tegen corona en het toelichten van de richtlijnen;
  • vragen naar aanleiding van een besmetting binnen een onderwijsinstelling en het geven van advies hoe verdere verspreiding te voorkomen;
  • vragen over testbeleid binnen onderwijsinstellingen;
  • vragen van onderwijsinstellingen over vaccineren.

Je kunt het scholenteam bereiken via de jouw bekende contactpersoon, bijvoorbeeld de jeugdverpleegkundige van het wijkteam. Heb je die niet? Bel dan naar onze clusterlijn: 085 - 078 28 76. Zij helpen je verder naar de juiste jeugdgezondheidszorgmedewerker.

Ventilatie op scholen

Als je als school alle protocollen hebt doorlopen, maar nog steeds vragen hebt kun je terecht bij het team Medische Milieukunde van GGD Hollands Midden. Samen kunnen we onderzoeken wat de situatie precies is en of we jouw vraag kunnen beantwoorden. Neem hiervoor contact op met de afdeling Medische Milieukunde via mmk@ggdhm.nl