Verloskundigen

Lees voor

  Contact

 

 

Centrum voor jeugd en gezin

088-254 2384 (voor professionals)

 

Programma Nu Niet Zwanger

Gerda de Groot, projectleider:

06-20324824 / gdegroot@ggdhm.nl
Berber Atsma, inhoudelijk coördinator:

06-83943778 / batsma@ggdhm.nl

Programma Nu Niet Zwanger

Het programma Nu Niet Zwanger (NNZ) is erop gericht om onbedoelde zwangerschappen te voorkomen bij kwetsbare mensen (m/v) die, op dat moment, geen kinderwens hebben. Door NNZ krijgen zij regie op hun kinderwens en kunnen zij een weloverwogen keuze maken in plaats van dat een zwangerschap hen overkomt.

Meer informatie: Programma Nu Niet Zwanger.

Prenataal huisbezoek

De verloskundige en de kraamzorg kijken mee met de zwangere of alles goed gaat. Zij ondersteunen aanstaande ouders op allerlei gebieden. Niet altijd kunnen zij helpen bij onderwerpen die spelen op dat moment of als de baby er is. Is meer hulp nodig? Dan kan gebruik gemaakt worden van een huisbezoek door een jeugdverpleegkundige. 

Het huisbezoek is in principe een eenmalig contact. Het is de bedoeling om samen de zorgbehoeften van de aanstaande ouder in kaart te brengen. Ook kan een ondersteuningsplan gemaakt worden. Dit plan kan gericht zijn op ondersteuning en advies door de jeugdgezondheidszorg of doorverwijzing naar andere hulpverlening.

De verloskundige kan de aanstaande ouder aanmelden voor zo'n huisbezoek. Alle informatie vind je op de website van het CJG.

Beroepsvaccinaties

Hecht GGD Hollands Midden voert de vaccinaties voor uw medewerkers uit. Meer informatie: Beroepsvaccinaties.

Prikaccident

Kijk voor meer informatie op de pagina: Prikaccident