Overzicht aanbod stoppen met roken

Aantal keer bekeken: 12267, Laatst gewijzigd: dinsdag, 10 november 2020

Aanbod GGD Hollands Midden

Op onze website is de volgende publieksinformatie beschikbaar voor inwoners van de regio Hollands Midden die willen stoppen met roken.

Publiekscampagne PUUR rookvrij

Eind oktober 2020 lanceerde de Rijksoverheid de campagne PUUR rookvrij. Het doel is rokers op een positieve manier aan te zetten tot het doen van een effectieve stoppoging. Rokers en hun sociale omgeving die meer willen weten over PUUR kunnen terecht op www.puurrookvrij.nl.

Het Trimbos-instituut richt zich op het ondersteunen van zorgverleners en andere professionals via www.puurvoorprofs.nl. Daar is een campagnetoolkit en algemene informatie over de campagne te vinden. Daarnaast geeft de website andere informatie over (stoppen met) roken, en materialen en handvatten om het gesprek aan te gaan met rokers.

Folders, brochures en aanvullende informatie

Met behulp van folders en brochures, krijgt de stopper informatie en tips over stoppen met roken.
Deze informatie komt uit onderzoek en uit ervaringen van rokers die met succes zijn gestopt.

Folders en brochures en Aanvullende informatie HM 2020 (pdf)

Handreikingen en handleidingen

Voor verschillende beroepsgroepen (huisartsen, verloskundigen, cardiologen en hartverpleegkundigen, longartsen en longverpleegkundigen en JGZ) zijn er handreikingen en handleidingen beschikbaar om rokers te stimuleren en te begeleiden bij het stoppen met roken (Minimale Interventiestrategie Stoppen met roken).

Handreikingen handleidingen en scholing HM 2020 (pdf)

Landelijke organisaties rookpreventie

In het document "Landelijke organisaties rookpreventie" wordt kort weergegeven welke landelijke organisaties (niet volledig) op het gebied van rookpreventie er zijn, wat hun doel is, op welke doelgroepen zij zich richten en wat hun kerntaken zijn. De volgende vier organisaties worden beschreven:

  1. Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging (NET)
  2. Alliantie Nederland Rookvrij!
  3. Partnership Stop met Roken / Kenniscentrum Zorg en Tabak
  4. Stichting Rookpreventie Jeugd

Landelijke organisaties Rookpreventie 2020 (pdf)