Antibioticaresistentie (ABR)

Aantal keer bekeken: 3824, Laatst gewijzigd: donderdag, 25 februari 2021

Hier vindt u informatie over antibioticaresistentie (ABR) in combinatie met de uitbraak van het coronavirus.

Antibioticaresistentie

Antibioticaresistentie (ABR) is wereldwijd een toenemend probleem en een van de grootste uitdagingen voor de mondiale gezondheidszorg. Hoewel in Nederland de resistentiecijfers nog relatief laag zijn, neemt ook hier de resistentie toe en zijn maatregelen nodig om verdere stijging en verspreiding tegen te gaan. Hiervoor zijn er 10 regionale ABR Zorgnetwerken ingericht, waarvan het ABR Zorgnetwerk Holland West er een is.

Het doel van de ABR zorgnetwerken is om de samenwerking tussen deze zorgpartijen in de regio te stimuleren, transparantie en communicatie tussen instellingen te bevorderen, regionale risico’s op het gebied van ABR in beeld te brengen, infectiepreventie op een hoger peil te brengen en gepast voorschrijven van antibiotica te stimuleren.

Het ABR Zorgnetwerk Holland West is ondergebracht bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) als coördinerend ziekenhuis, de organisatie van het zorgnetwerk ligt bij GGD Hollands midden.

Voor meer informatie kun je de website bekijken. Ben je geïnteresseerd in de nieuwsbrief? Op de homepagina van https://www.abrhollandwest.nl/ kun je je hiervoor aanmelden.