Onderzoek Schurft aan schurft

Hecht GGD Hollands Midden doet samen GGD Rotterdam Rijnmond en het Erasmus MC onderzoek naar schurft onder studenten. Op deze pagina lees je er alles over.

Lees voor

Deze vragenlijst is per 24 juli 2023 gesloten. De verloting van de cadeaubonnen zal in de komende weken plaatsvinden. Aan alle deelnemers: hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst!

Waarom dit onderzoek?

Schurft komt in Nederland steeds vaker voor. Ook onder studenten. We willen weten welke barrières studenten ervaren bij het voorkomen van schurft en de behandeling ervan.
Met deze kennis kunnen we onze voorlichting en adviezen over de behandeling van schurft aan studenten verbeteren. 

Wie zoeken we voor het onderzoek?

  • HBO of WO studenten, 
  • tussen de 18 en 30 jaar, die 
  • in het afgelopen jaar schurft hebben gehad, of die in contact zijn geweest met iemand met schurft. 

Wil jij je steentje bijdragen?

Vul dan de online vragenlijst in. 
Het invullen duurt ongeveer tien minuten, deelname is anoniem. Als je de vragenlijst helemaal invult, maak je kans op een cadeaubon van 50€. 

Gegevensverwerking

Deelname aan het onderzoek is geheel vrijwillig. Wanneer je de vragenlijst invult vragen we je of je akkoord gaat met het verzamelen, analyseren en bewaren van je gegevens. Je kunt altijd stoppen met het invullen van de vragenlijst. Je hoeft daarbij niet te zeggen waarom je stopt. De gegevens die tot dat moment zijn verzameld, worden wel gebruikt voor het onderzoek. 

We verzamelen, gebruiken en bewaren je gegevens om de vragen van dit onderzoek te kunnen beantwoorden. Doel van het onderzoek is om de voorlichting en adviezen over schurft aan studenten te verbeteren. Zoals de contactwaarschuwing door studenten met schurft, en het meer volledig uitvoeren van preventieve hygiëne- en behandelrichtlijnen door studenten die in contact zijn geweest met iemand met schurft.

Daarnaast willen we de resultaten van het onderzoek publiceren in een wetenschappelijk artikel. 

  • gegevens bewaren

We bewaren de anonieme onderzoeksgegevens tot 15 jaar na publicatie, in een beveiligde database bij de GGD Rotterdam Rijnmond. Conform de FAIR principes FAIR principes kunnen de gegevens eventueel nog hergebruikt worden voor andere onderzoeken. Na 15 jaar worden alle gegevens vernietigd. 

  • toestemming voor het gebruik van je gegevens weer intrekken

De vragenlijst wordt volledig anoniem verwerkt. Zodra je de vragenlijst hebt ingevuld, kunnen wij niet meer zien welke gegevens van jou zijn en kunnen wij jouw gegevens dus niet meer verwijderen. Je kunt jouw toestemming voor het gebruik van jouw gegevens na het invullen van de vragenlijst daardoor niet meer intrekken.

Privacy

De vragenlijstgegevens worden volledig anoniem verwerkt.
Als je mee wilt dingen naar een van de vijf cadeaubonnen of mee wilt doen met een aanvullend interview, dan vragen we je om je mailadres in te vullen. We slaan je mailadres op in een aparte database, op de beveiligde netwerkomgeving van de GGD Rotterdam Rijnmond, in afgeschermde mappen die alleen voor de betrokken onderzoekers toegankelijk zijn.
Je emailadres is losgekoppeld van je antwoorden op de vragenlijst, zodat anonimiteit gewaarborgd wordt.

We gebruiken je emailadres alleen om contact op te nemen wanneer je de prijs hebt gewonnen, of om je te benaderen voor een interview. Na afloop van de prijstoekenning en de interviews verwijderen we je emailadres.

Wil je meer weten over jouw rechten bij de verwerking van persoonsgegevens? Kijk dan op de website van de Autoriteit persoonsgegevens.

Als je vragen of klachten hebt over jouw privacy, raden we je aan om deze eerst te bespreken met het onderzoeksteam. Je kunt ook naar de functionaris gegevensbescherming van het Erasmus MC gaan. Of je dient een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens.


Vragen?

Mocht je na het lezen van bovenstaande informatie vragen hebben, stuur dan een email naar: SchurftOnderzoekMO@rotterdam.nl.