Sekswerkers

Je kunt bij ons terecht voor een soa-test, de behandeling van een soa, een hepatitis B vaccinatie(serie), PEP, een keuzehulpgesprek en psychosociale hulp na een abortus.

Lees voor
  Contact

Seksuele gezondheid

Afspraak maken

Indien er online geen afspraak mogelijkheden zijn heeft bellen naar de GGD geen zin.

088 - 308 34 00 (spoed) 

E seksuelegezondheid@ggdhm.nl

Soa-test

We raden je aan om je twee keer per jaar te laten testen op soa’s. Dit kan gratis en anoniem. Je kunt hiervoor terecht op het spreekuur van de soa-poli. We hebben op dit moment geen inloopspreekuur (normaliter op de eerste dinsdag van de maand). Bij klachten kun je een afspraak maken voor het reguliere klachtenspreekuur.
Als je bij een seksbedrijf werkt, kun je je tijdens één van onze preventiebezoeken laten testen.

Behandeling van soa

Als je een soa blijkt te hebben, schrijven wij je medicijnen voor om de soa te behandelen.

Hepatitis B vaccinatie

Je kunt je bij ons gratis laten vaccineren tegen hepatitis B. Meer informatie over hepatitis B vaccinatie: prostitutie.nl.
Afspraak maken? Dat kan via deze pagina

Je kunt bij ons terecht voor Post Expositie profylaxe (PEP). Kijk daarvoor op deze pagina. Als je vragen hebt over PEP mag je de spoedlijn bellen (zie contactblokje op deze pagina).

Keuzehulpgesprek

De test is positief, je bent onbedoeld zwanger. Wat nu? Je leven staat misschien even helemaal op zijn kop. Voordat je een besluit neemt over wat je wilt met je zwangerschap is het belangrijk om hier goed over na te denken.
Een verpleegkundige van de GGD kan je hierbij helpen als je daar behoefte aan hebt. In dit keuzehulpgesprek bespreek je samen met de verpleegkundige en eventueel je partner, wat deze zwangerschap voor jou/jullie betekent. Als er voor de toekomst meer nodig is, bijvoorbeeld hulp bij het voorkomen van een nieuwe zwangerschap, dan bespreekt de verpleegkundige dit ook met je. Kijk voor meer informatie op de pagina Onbedoeld zwanger.

Psychosociale hulp na een abortus

Vanaf 1 juli 2023 kun je bij ons terecht voor psychosociale zorg na een abortus. Onze -bij het FIOM- opgeleide verpleegkundigen bieden ondersteuning bij het verwerken ervan. Meer informatie vind je op deze pagina: psychosociale hulp na een abortus.

Wat doet de GGD voor jou als sekswerker in een seksbedrijf?

Het team Seksuele Gezondheid van de GGD bezoekt twee keer per jaar de seksbedrijven. Tijdens het preventiebezoek geven verpleegkundigen van het team voorlichting over soa en hiv, condoomgebruik en anticonceptie. Als sekswerker kun je bij hen terecht met vragen over seksualiteit, gezondheid en werk. Tijdens het bezoek kun je je (gratis) tegen hepatitis B laten vaccineren. Ook kun je gratis en anoniem 1x per jaar laten testen op soa’s. Sommige gemeenten geven vergunningen voor seksbedrijven af. Een goede hygiëne is één van de vergunningsvoorwaarden. Inspecteurs van de GGD controleren het bedrijf op hygiëne.

Meer informatie en/ of vragen

Bel naar de afsprakenlijn of het secretariaat, of stuur een mail. Zie contactblokje rechtsboven op deze pagina.
Voor vragen over huisvesting, schulden, uitkering en politie en voor juridische of persoonlijke problemen kun je bellen met SHOP, hulp en opvang prostitutie en mensenhandel. Informatie over de inspectie (bezoeken) van seksbedrijven voor eigenaren staat op de pagina Seksbedrijf.