Stoppen met roken

Denk je erover om te stoppen met roken? Goed bezig! Want stoppen met roken is het beste wat je kunt doen voor jouw gezondheid.

Lees voor
  Contact

 

Marka Bordewijk

(adviseur gezondheidsbevordering)
T 088 - 308 42 34
mbordewijk@ggdhm.nl

 

Hulp bij het stoppen met roken

Kijk op de website PUUR rookvrij. Hier vind je informatie over de voorbereiding op het stoppen, wie je kunnen helpen en begeleiden en wat je kunt verwachten als je stopt met roken. Ook op www.ikstopnu.nl vind je informatie. Je kunt ook bellen naar de Stoplijn: 0800-1995 (gratis). Of ga in gesprek met je huisarts, verloskundige of specialist.

Zonder coaching stoppen met roken

Voor (aanstaande) ouders

  • het programma Rookvrije Ouders is een telefonische coaching speciaal voor (aanstaande) ouders die hulp willen bij het stoppen met roken;
  • via Rookvrijallebei kunnen zwangeren of vrouwen met een kinderwens telefonische coaching krijgen;
  • op helderopvoeden.nl staan informatie en tips hoe om te gaan met verleidingen, waaronder roken, die opgroeiende kinderen tegenkomen.

Voor jongeren

  • jongvolwassenen.ikstopnu.nl voor informatie over de voor jongeren relevante risico’s van roken en tips om hen te ondersteunen bij het stoppen;
  • De gratis app Quiddy helpt jongeren te stoppen met roken.

Vergoeding door zorgverzekering

De begeleiding bij stoppen met roken wordt eenmaal per jaar vergoed vanuit de basisverzekering, evenals de kosten van medicatie en nicotinevervangers. Kijk op ikstopnu.nl/stoppen-met-roken-vergoeding/ voor meer informatie.

Meer informatie

Op rokeninfo.nl  van Trimbos vind je informatie over cijfers, onderzoeken, stoppen met roken, volhouden en hulp. Ook vind je hier informatie over de gevolgen van het roken, roken en kinderen, zwangerschap, opvoeding en meeroken.