Beweegprogramma Sportenderwijs Gezonde Leefstijl

Aantal keer bekeken: 12016, Laatst gewijzigd: maandag, 13 mei 2019

Sportlessen in combinatie met voorlichting/workshops over gezond bewegen, gezonde voeding, algemene fitheid en (maatschappelijk) actief zijn in het dagelijks leven.

Het programma Sportenderwijs Gezonde Leefstijl bestaat uit 15 lessen van anderhalf uur. Enkele deelneemsters krijgen na afloop de kans om mee te doen aan de training  Sportenderwijs Aan de Slag: sporten en werken aan je persoonlijke ontwikkeling: wellicht een opleiding, vrijwilligerswerk en/of misschien een functie als leefstijlambassadeur waarin je zelf voorlichtingen gaat geven over gezonde leefstijl?

Voor wie?

De lessen zijn gericht op het letterlijk en figuurlijk in beweging komen. De cursus staat open voor vrouwen die aan een gezondere leefstijl willen werken en wellicht ook maatschappelijk actief willen zijn. De deelnemers moeten zich verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands. Gezonde Leefstijl wordt meerdere keren per jaar in diverse wijken van Leiden aangeboden. Er zijn ook laagdrempelige beweegprogramma’s waar mannen aan mee kunnen doen zoals de Buurtgym in de Merenwijk en de ODI ( Ontspanning door Inspanning) cursus. Zie website www.sportenderwijs.nl.

Begeleiding en kosten

De lessen worden gegeven door een docente van de Stichting Sportenderwijs.nl in samenwerking met GGD en diverse Leidse welzijnsorganisaties. Eigen bijdrage is 2 euro per les. In sommige gevallen is deze bijdrage weer terug te krijgen via het minimabeleid van gemeente Leiden.

Aanmelden/ meer informatie

Stichting Sportenderwijs, Liza Soffner, 06 - 11 22 88 67
Voor meer informatie www.sportenderwijs.nl