Hoofdluistrainingen voor ouders/ verzorgers

Aantal keer bekeken: 23272, Laatst gewijzigd: donderdag, 22 oktober 2020

Hoofdluis is een hardnekkig verschijnsel dat op veel scholen voorkomt. Effectieve bestrijding is alleen mogelijk wanneer het verschijnsel gezamenlijk wordt aangepakt. Zowel de ouders als de school hebben een verantwoordelijkheid in de bestrijding van hoofdluizen. De GGD heeft hierin een adviserende en ondersteunende taak.

Informatiemateriaal
Trainingen in Leiden, Katwijk of Alphen aan den Rijn
Trainingen in Gouda
Informatie voor scholen (professionals)

Het aanstellen van 'hoofdluisouders' is een effectieve manier bij de bestrijding van hoofdluis. Hoofdluisouders controleren kinderen regelmatig klassikaal waardoor vroegtijdige opsporing mogelijk is. Deze hoofdluisouders hebben tevoren een training gevolgd bij de GGD. De hoofdluisouders hanteren een standaardprocedure bij het controleren. Dit zorgt voor duidelijkheid voor alle betrokken partijen. Wanneer er hoofdluis bij een kind wordt geconstateerd worden de ouders daarover door de leerkracht geïnformeerd. Zo wordt het kind tijdig behandeld en verdere besmetting voorkomen.

Informatiemateriaal

Folder Luis in je haar? Kammen maar! (pdf)

Trainingen en aanmeldingsformulieren

De trainingen van het schooljaar 2019 - 2020 zijn inmiddels achter de rug.

Update oktober 2020: Voorlopig kunnen we helaas geen hoofdluistrainingen aanbieden. Zodra nieuwe trainingen bekend zijn vermelden we dit op onze website.

Informatie voor scholen

Handleiding bestrijding hoofdluis op school (pdf)

Bijlagen bij de Handleiding bestrijding hoofdluis op school (MS Word)

 

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie