‘Rookvrij! Ook jij?’ stoppen-met-roken groepstraining

Aantal keer bekeken: 17005, Laatst gewijzigd: maandag, 13 mei 2019

Wilt u definitief stoppen met roken? Meld u dan aan voor een training ‘Rookvrij! Ook jij?’ stoppen-met-roken groepstraining.

De kans op succes is bij de groepscursus ‘Rookvrij! Ook jij?’ maar liefst 8 keer groter dan wanneer u op eigen houtje probeert te stoppen. Zowel het uitwisselen van ervaringen als het stimuleren van elkaar om niet voor verleidingen te bezwijken, kan u veel ondersteuning bieden. In de regio Hollands Midden worden de trainingen georganiseerd door SineFuma, in samenwerking met ActiVite, Marente en Zorgbrug.

Trainingsopzet en inhoud

De trainingen ‘Rookvrij! Ook jij?’ worden aangeboden door een ervaren trainer. Het totale programma bestaat uit zeven bijeenkomsten, waarbij u na de derde bijeenkomst stopt met roken. De bijeenkomsten worden wekelijks worden gehouden en duren anderhalf uur. De groepen bestaan uit minimaal acht deelnemers. Onderwerpen die behandeld worden tijdens de training zijn onder andere: informatie over nicotinevervangers en medicijnen; voorbereidingen voor het stoppen met roken; ondersteuning bij het stoppen met roken; hoe om te gaan met trek in een sigaret en risicosituaties; gewichtstoename; en natuurlijk, hoe blijft u gestopt.

Trainingsdata en locaties en aanmelden

Stoppen met rokenOp de website rookvrijookjij.nl vindt u overzicht van de trainingsdata en locaties in de regio
Hier kunt u zich ook aanmelden.

 

Kosten

De training en het eventuele gebruik van medicatie of nicotinevervangers valt onder de basisverzekering en wordt daarom door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed. In dit overzicht vindt u op alfabetische volgorde een overzicht van de vergoedingen per zorgverzekeraar. Bij de meeste zorgverzekeraars is wel het eigen risico (€ 385,-) van toepassing.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van SineFuma: www.rookvrijookjij.nl.
Heeft u dan nog vragen of wilt u meer informatie over de training ‘Rookvrij! Ook jij?’, neem dan contact op met SineFuma:

Telefoonnummer: 076 - 88 951 95 (ma - vrij van 09.00 - 17.00 uur).
E-mail adres: info@rookvrijookjij.nl.
Ook kunt u uw vraag stellen via het contactformulier.

Folder ‘Rookvrij! Ook jij?’ (pdf)

 

De volgende gemeenten zijn onderdeel van het werkgebied van de GGD Hollands Midden: Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Krimpenerwaard, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Waddinxveen, Zoeterwoude, Zuidplas.