Nieuw coronavirus

Aantal keer bekeken: 105030, Laatst gewijzigd: vrijdag, 25 september 2020

Inhoudsopgave

1. Cijfers

2. Aangepaste dienstverlening

3. Informatie over het virus en de aanpak

4. Psychosociale hulp

5. Heb je nog een vraag?

 


1. Cijfers

Regionale cijfers, zoals de aantallen positief geteste personen, ziekenhuisopnames en overleden personen vind je op ons dashboard eengezonderhollandsmidden.nl.

Landelijke cijfers vind je op de website van het RIVM. Deze wekelijkse update verschijnt elke dinsdag. Landelijke cijfers per dag vind je op corona-dasboard van de Rijksoverheid.

 


2. Aangepaste dienstverlening

 De GGD Hollands Midden heeft haar dienstverlening aangepast tijdens deze coronatijden. Kijk daarvoor op onze pagina Aangepaste dienstverlening.


3. Informatie over het virus en de aanpak

Op de website van het RIVM en op de website van de Rijksoverheid vind je heel veel informatie. Naast actuele informatie vind je achtergronden en antwoorden op veelgestelde vragen.

Kinderen en Jongeren kunnen terecht op 

  • de website van het Nederlands Jeugdinstituut. Voor verschillende leeftijdsgroepen worden vragen over de gevolgen van het coronavirus beantwoord.
  • Hoezitdatinfo. Corona op een rijtje. Deel je tips en zorgen via de chat.
  • Slimmerchillen.
  • Steffie legt het coronavirus in makkelijke taal uit met een filmpje. Bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en voor kinderen.

 De Rijksoverheid, VNO-NCW en MKB Nederland hebben een website gelanceerd met allerlei coronaprotocollen. Ook kun je er ervaringen lezen van collega-ondernemers. Kijk op mijncoronaprotocol.nl 

Basis- en leefregels

Samen houden we corona onder controle. Dat lukt alleen als iedereen zich houdt aan de basis- en de leefregels. Die vind je op de website van de Rijksoverheid

Ben je in contact geweest met iemand die positief getest is op COVID-19? Het RIVM heeft hier informatiebrieven over. Deze brieven kun je vinden op deze webpagina van het RIVM.

 


4. Psychosociale hulp

De huidige maatregelen waardoor veel mensen thuiszitten en geen contact hebben met anderen, kunnen gevoelens van angst, spanning en eenzaamheid geven.

Bezoek daarom deze link voor een overzicht van alle vormen van hulp en ondersteuning die je worden aangeboden.

 


5. Heb je nog een vraag?

Als je het antwoord op je vraag niet kunt vinden op de websites van het RIVM en de Rijksoverheid, kun je bellen met het landelijke informatie nummer: 0800-1351
Vanaf het buitenland te bereiken via +31 20 205 1351. Dit kan tussen 8.00 en 20.00 uur.

Doof of slechthorend? Ook dan kun je bellen, via de Teletolkdienst van KPN. Met de Tolkcontact-app kan het ook. Zie voor meer informatie hierover de website van Tolkcontact en KPN.

Je kunt ook de GGD Hollands Midden bellen op 085-0782878. Bereikbaar van 08.00 - 17:00 uur, of mail naarvragenovercorona@ggdhm.nl.

 

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie