Introductie

Aantal keer bekeken: 6196, Laatst gewijzigd: maandag, 25 januari 2021

De omgeving waarin wij leven heeft invloed op onze gezondheid. Voor een goede gezondheid is een gezonde leefomgeving nodig. Onze leefomgeving bestaat uit het buitenmilieu en ons binnenmilieu. Bij het buitenmilieu gaat het om: veel of weinig groen, geluid, straling en kwaliteit van lucht en bodem. Van invloed op het binnenmilieu zijn onder andere: ventilatie, schadelijke stoffen, geluid, vocht en schimmels.

 

Contact

Team Medische Milieukunde
GGD Hollands Midden
Telefoon: 088 - 308 33 81
E-mailadres: mmk@ggdhm.nl

Taken van het team Medische Milieukunde

Het team Medische milieukunde van de GGD Hollands Midden levert een bijdrage aan een gezonde en veilige leefomgeving voor iedereen, in het bijzonder voor kwetsbare groepen.

Het team is bereikbaar voor advies en voorlichting over uw leefomgeving en gezondheid. Gemeenten, scholen en woningbouwverenigingen kunnen bij ons terecht voor advies. Bijvoorbeeld over de manier waarop ze ongewenste gezondheidseffecten in de leefomgeving zoveel mogelijk kunnen verminderen en voorkomen. Dit kan ook na een milieu-incident zijn.

Inwoners van onze gemeenten kunnen bij ons terecht voor informatie over gezondheidsklachten die te maken hebben met ons milieu.

Het team Medische milieukunde van de GGD Hollands Midden kan geen maatregelen opleggen of zaken verbieden. Wel kan de GGD u voorlichten, adviseren en zo nodig doorverwijzen.

 

Atlas Leefomgeving

Wilt u weten hoe het met uw leefomgeving is gesteld? Informatie over de leefomgeving wordt gegeven in de Atlas Leefomgeving, uitgegeven door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 

Contact

Controleer eerst via www.ggd.nl of u in de regio van GGD Hollands-Midden woont. Inwoners van onze regio kunnen contact met ons opnemen. Als u in een andere regio woont, dan vindt u via www.ggd.nl ook de contactgegevens van uw GGD.

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie