Cursus- en ondersteuningsaanbod

Aantal keer bekeken: 8584, Laatst gewijzigd: woensdag, 26 november 2014

Het is belangrijk om lichte en/ of beginnende klachten aan te pakken omdat deze een voorbode kunnen zijn van een ernstige depressie. Door er snel bij te zijn, zijn klachten vaak met eenvoudige maatregelen terug te dringen.

Cursussen

Kleur je leven – online cursus

'Kleur je leven' is een preventieve online groepscursus voor mensen met lichte depressieve klachten. De cursus is gebaseerd op cognitieve gedragstherapeutische interventies. Acht lessen van 30 minuten.
De cursus is erkend als bewezen effectief door de Erkenningscommissie van het Centrum Gezond Leven. De groepscursus wordt aangeboden door Mentalshare.

Grip op je dip
Diabetergestemd

Psyfit – online cursus

Psyfit.nl is een online cursus waarmee je je mentale conditie traint. Dit doe je met oefeningen, filmpjes, tests en tips. Na het volgen van de cursus heb je meer grip op je leven, leef je meer in het hier en nu en kun je beter omgaan met de druk die de omgeving op je legt. In de cursus leer je wat mentale fitheid is en hoe je gelukkiger en meer ontspannen kunt leven.

Psyfit.nl

Behandeling en ondersteuning

Huisarts

Raadpleeg u huisarts, zeker bij langdurende of ernstige klachten. Uw huisarts adviseert u of  behandeling nodig is met pillen of gesprekken met een psycholoog bijvoorbeeld. Bij milde klachten kan uw huisarts ook verwijzen naar een praktijkondersteuner die hulp (o.a. gesprekken, begeleiding van zelfhulp met internet of werkboek) biedt om verergering van de klachten te voorkomen.

GGZ Rivierduinen

GGZ Rivierduinen biedt naast behandeling van psychiatrische problematiek ook cursussen en voorlichting m.b.t. vermindering van angst, depressie en andere psychische klachten. Zie voor actuele informatie
www.rivierduinen.nl/agenda 
Email: preventie@ggzleiden.nl
Tel: 071 - 890 65 65               

Maatschappelijk werk

Kwadraad biedt maatschappelijke ondersteuning, zorg en welzijn en geven mensen daarmee een opstap naar een beter bestaan. Ze hebben een breed dienstverleningsaanbod om mensen sterker te maken, zodat zij op eigen kracht de draad weer op kunnen pakken. Groepscursussen en –trainingen m.b.t. omgaan met geld, relaties, assertiviteit.
Online trainingen m.b.t. problemen de baas te kunnen, omgaan met boosheid en weerbaarheid.
www.kwadraad.nl en www.kwadraad.nl/kalender
E-mail: info@kwadraad.nl
Tel: 088 - 900 40 00

Links

Depressiecentrum (informatie over depressie op website van fonds psychische gezondheid)
Mentaal vitaal (informatie en tips om te werken aan je mentale fitheid)

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl