Mobiele communicatie

Aantal keer bekeken: 6972, Laatst gewijzigd: vrijdag, 08 juni 2018

Om mobiele communicatie mogelijk te maken, zijn netwerken van antenne-installaties nodig. Mobiele telefoons en tablets gebruiken elektromagnetische velden om berichten te versturen.

Een netwerk moet ervoor zorgen dat er voldoende dekking en capaciteit is, zodat iedereen gebruik kan maken van mobiele communicatie. Er zijn verschillende netwerken voor mobiele telefoons. GSM bijvoorbeeld, is het netwerk waarmee u met uw mobiele telefoon kunt bellen en sms'en. Het UMTS-netwerk biedt meer mogelijkheden, bijvoorbeeld mobiel internetten en het ontvangen en versturen van videobeelden en muziek.

Gezondheidseffecten

Er zijn tot op heden, onder de bestaande blootstellingslimieten, geen negatieve effecten op de gezondheid gevonden. Dit is de conclusie van onder andere de Gezondheidsraad na het bestuderen van alle beschikbare onderzoeken. Door de beperkingen in de toegepaste onderzoekstechnieken kan echter niet worden uitgesloten dat gezondheidseffecten kunnen optreden die pas na langere tijd kunnen worden vastgesteld of die zeldzaam of minder ernstig zijn. Het Kennisplatform ElektroMagnetische Velden houdt de nieuwe stroom wetenschappelijke informatie daarom in de gaten.

Links

Wilt u meer weten over mobiele communicatie dan kunt u ook terecht bij de volgende organisaties:

Antennebureau: alle informatie over antennes

Kennisplatform: kennisplatform Elektromagnetische Velden