Elektronisch cliënten- patiëntendossier EPD

Aantal keer bekeken: 10630, Laatst gewijzigd: vrijdag, 15 februari 2019

Van elk bezoek aan de afdeling tuberculosebestrijding worden gegevens over u geregistreerd. Het gaat om persoonsgegevens, waaronder uw Burgerservicenummer en medische gegevens betreffende het onderzoek. Deze gegevens worden vastgelegd in een elektronisch patiëntendossier dat door alle afdelingen tuberculosebestrijding van GGD'en in Nederland wordt gebruikt.

De afdeling tuberculosebestrijding van de GGD Hollands Midden kan op deze manier gegevens die over u bekend zijn bij de afdeling tuberculosebestrijding van een andere GGD inzien.

De informatie in uw medisch dossier is altijd medisch geheim.
Bij verhuizing kunnen uw gegevens overgedragen worden aan een andere GGD.

Bezwaarformulier

Wanneer u bezwaar heeft tegen het inzien van uw gegevens en/ of eventuele overdracht van uw medisch dossier aan een andere GGD, kunt u dat kenbaar maken door het bezwaarformulier in te vullen.
Dit formulier kunt u aanvragen en inleveren wanneer u de GGD bezoekt voor een tuberculose onderzoek. Uw dossier wordt dan onzichtbaar gemaakt voor de andere GGD'en.

Als u geen formulier invult, gaan we ervan uit dat u toestemming geeft voor inzage van al uw bij ons bekende gegevens door een andere GGD afdeling tuberculosebestrijding, als dat voor uw persoonlijke gezondheid (of die van anderen) van belang is.

Meer informatie over hoe de GGD met uw privacy omgaat vindt u op: https://www.ggdhm.nl/artikelen/item/over-de-ggd/privacy

 

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie