Immigranten en reizigers

Aantal keer bekeken: 11309, Laatst gewijzigd: woensdag, 13 februari 2019

Immigranten

Indien u langer dan 3 maanden in Nederland verblijft en u moet in opdracht van de immigratie-en naturalisatiedienst (IND) op tuberculose worden onderzocht, maak dan telefonisch een afspraak. U dient hiervoor in het bezit te zijn van een BSN nummer.

Naar de afspraak dient u het volgende mee te nemen:

Reizigers

Gaat u op vakantie naar Oost-Europa, Afrika, Azië of Midden- of Zuid-Amerika? Neem dan in onderstaande gevallen contact op met de tuberculose afdeling voor een individueel advies.

  • Als u door ziekte of door het gebruik van medicijnen een verminderde weerstand heeft.
    Óf:
  • Als u 1 maand of langer gaat werken of verblijven in een ziekenhuis, een gevangenis of een instelling voor daklozen, verslaafden, vluchtelingen of hiv-geïnfecteerden.
    Óf:
  • Als u langer dan 3 maanden in deze gebieden gaat verblijven. Dit geldt ook voor regelmatige korte reizen binnen één jaar, die samen langer zijn dan 3 maanden.
    Óf:
  • Als u regelmatig met kinderen jonger dan 5 jaar reist die niet met BCG zijn gevaccineerd én u verwacht dat het kind vóór de leeftijd van 5 jaar in totaal minstens 3 maanden in deze gebieden zal verblijven.

Meer informatie over reizen en tuberculose vindt u op www.tbc-online.nl.

Neem voor individueel advies of het maken van een afspraak telefonisch contact met ons op.

Naar de afspraak dient u het volgende mee te nemen:

Reizigers en vakantiegangers kunnen bij de GGD ook terecht voor de benodigde andere reisvaccinaties. Informatie hierover is op onze website beschikbaar onder het menu vaccinaties op reis.