Voortgezet onderwijs

Aantal keer bekeken: 48431,Laatst gewijzigd: woensdag, 20 september 2017

Onderzoek op school in het voortgezet onderwijs

De jeugdgezondheidszorg ziet alle kinderen in Nederland op verschillende momenten in hun leven. Het doel hiervan is om eventuele problemen in de ontwikkeling zo vroeg mogelijk te ontdekken.

Onderzoek in de onderbouw

Op het VMBO in klas 1 en op de HAVO/VWO in klas 2 krijgt elke leerling een vragenlijst (pdf) en een gesprek aangeboden. De vragenlijst vullen de leerlingen van tevoren op school in. De vragen gaan over hun lichamelijke gezondheid, over hoe ze zich voelen en over hun leefstijl. Vervolgens nodigen we alle kinderen uit voor een gesprek hierover en worden ze gemeten en gewogen.

Onderzoek in de bovenbouw

Op het VMBO krijgen jongeren in klas 3 en op de HAVO/VWO in klas 4 een uitnodiging voor een  digitaal gezondheidsonderzoek (beschikbaar na de herfstvakantie). De vragen gaan over gezondheid, lichaam, gevoel, relaties, genotmiddelen en seksuele ontwikkeling. De leerlingen vullen dit op school in.

Na het invullen van de vragenlijst krijgen de kinderen meteen feedback en advies bij de verschillende onderwerpen. Zij kunnen vervolgens doorklikken naar betrouwbare websites met advies en informatie, zoals de jongerensites www.hoezitdat.info.

 

Rapportages

Anoniem gebruiken we de gegevens uit beide onderzoeken voor rapportages over de gezondheidssituatie van jongeren in de regio Hollands Midden.

Gezondheidstest bovenbouw

cm bovenbouw

Klik hier om de gezondheidstest
te starten (beschikbaar na herfstvakantie).

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  HKZ