Werkwijze Jeugd- gezondheidszorg

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) biedt begeleiding bij opgroeien en opvoeden. Medewerkers van de JGZ kunnen u ondersteunen bij de verzorging en opvoeding. Zij bespreken met u wat er goed gaat en waar u vragen of zorgen over heeft. Samen bepaalt u of er ondersteuning nodig is. Het belang van uw kind staat daarbij voorop.

Lees voor
  Contact

Klantcontactcentrum

T 088 - 254 23 84

(maandag t/m vrijdag van 08:00 - 17:00 uur)

 

Daarnaast kunt u op maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur ook chatten met een medewerker of uw vraag stellen via een contactformulier.

 

Bekijk ook de folder: Welkom bij de JGZ (pdf)

Onze medewerkers volgen samen met u de ontwikkeling van uw kind en kunnen een eventuele achterstand of afwijking in de ontwikkeling vroegtijdig signaleren. Bezoeken aan de JGZ zijn gratis en vrijwillig. Afspraken zijn in het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw gemeente of op de school van uw kind. Zie voor meer informatie https://www.cjghm.nl/pagina/jeugdgezondheidszorg/692938.

Digitaal dossier

Van ieder kind leggen wij een digitaal dossier aan. Door dit dossier hebben onze medewerkers altijd actuele informatie over de ontwikkeling van het kind en de gezinssituatie. Het dossier wordt alleen gebruikt door onze medewerkers. Informatie over het Digitaal Dossier Jeugdgezondheidszorg vindt u op de landelijke website www.ddjgz.nl.

Stevig ouderschap Pre- en Postnataal

Als u zwanger bent of pas een kind heeft gekregen, komt er veel op u af. Daarom is er het programma Stevig Ouderschap. De Jeugdgezondheidszorg biedt dit gratis aan. Lees op deze pagina meer over het programma.

Interesse? Bespreek dit op het consultatiebureau of vul de vragenlijst in die u tijdens het eerste huisbezoek krijgt uitgereikt. Zie voor meer informatie ook de folders Stevig ouderschap prenataal (pdf) of Stevig ouderschap postnataal (pdf) en de website www.stevigouderschap.nl.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

De JGZ Hollands Midden werkt met een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, een wettelijk verplicht stappenplan. Dat betekent dat we bij een vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld de zorgen in kaart brengen en bespreken met een collega. Kijk op deze speciaal ingerichte website van de Rijksoverheid voor meer informatie over de meldcode.

JeugdMATCH

Opvoeden is een hele verantwoordelijkheid. Soms heb je daar als ouder (tijdelijk) wat extra ondersteuning bij nodig. Het kan dan voorkomen dat meerdere professionals bij jouw gezin betrokken zijn. In dat geval is het belangrijk dat ze goed met elkaar samenwerken. De medewerkers van de GGD Hollands Midden werken daarom met JeugdMATCH. Je kunt daar hier (pdf voor ouders) en hier (pdf voor jongeren) meer over vinden.