Tatoeage- en piercingstudio en salon voor permanente make-up

Lees voor
  Contact

Technische hygiënezorg
T 088 - 308 33 22
(maandag t/m vrijdag van 9:00 - 16:00)
E 
thz@ggdhm.nl

Taak van de GGD

De GGD houdt toezicht op de naleving van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen. Dat houdt in, dat de GGD de tattoo- en piercingshops en studio’s voor permanente make-up eens per drie jaar inspecteert. De GGD kijkt of er hygiënisch en veilig gewerkt wordt. Voor, tijdens en na het zetten van tatoeages, piercings of permanente make-up moet je altijd hygiënisch werken. Je verkleint hiermee de kans op complicaties zoals onstekingen, infecties en het oplopen van infectieziekten. Het bevordert ook een goede genezing. Op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl vind je informatie over hoe je hygiënisch kunt werken in de salon/shop.

Vergunning

Alleen shops en schoonheidssalons met een vergunning mogen tatoeages, piercings en permanente make-up zetten. Zonder vergunning is dit verboden. Hecht GGD Hollands Midden verleent namens het Ministerie van VWS deze vergunning.

Nieuwe shops of studio’s moeten bij de GGD een vergunning aanvragen. De GGD voert dan een inspectie uit. Als je ondernemer bent, kijk dan op deze pagina in het menu Professionals.

Wil je weten welk bedrijf bij jou in de buurt een vergunning heeft? Kijk op Vindhierjestudio.


Meer informatie

Kijk op de website van het RIVM: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.