Publicaties

Subcategorieën

De GGD Hollands Midden voert regelmatig gezondheidspeilingen uit onder de inwoners van de regio Hollands Midden. Voor verschillende doelgroepen zijn factsheets verschenen. In de factsheets worden per thema de beschikbare gegevens geïnterpreteerd. In de titel van de factsheet is de afkorting MH, ZHN of HM opgenomen en het jaar van afname. De afkortingen staan voor de subregio’s Midden-Holland, Zuid-Holland Noord en de overkoepelende regio Hollands Midden.

De kerncijfers zijn gebaseerd op de gezondheidspeilingen jongeren (2013) en volwassenen en ouderen (2012). De kerncijfers zijn gerangschikt per gemeente. In de kerncijfers is te zien òf en hoeveel een gemeente afwijkt van het gemiddelde van de regio Hollands Midden en van Nederland.

Van elke gemeente zijn twee bestanden gemaakt, één met cijfers van jongeren 11-18 jaar en één tweede met cijfers 19-64 jarigen en 65-plussers.

Alleen van de gemeente Alphen aan den Rijn zijn meerdere bestanden beschikbaar, één inclusief de gegevens van Boskoop en Rijnwoude en één exclusief de gegevens van Boskoop en Rijnwoude.

De GGD Hollands Midden is voor persvragen bereikbaar onder het telefoonnummer 088 - 308 30 40.

Bent u journalist en heeft u vragen naar aanleiding van een van onderstaande persberichten dan kunt u contact opnemen met hetzelfde telefoonnummer.

Wilt u uw vraag per e-mail aan ons sturen, stuur die dan aan het mailadres info@ggdhm.nl met als onderwerpregel 'Vraag journalist aan Team Communicatie'

Deel deze pagina
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Contactinformatie

 • GGD Hollands Midden (Leiden)

  Parmentierweg 49,
  2316 ZV Leiden
  T 088 - 308 30 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  GGD Hollands Midden (Gouda)

  Thorbeckelaan 5
  2805 CA Gouda
  T 088 - 308 32 00
  E-mail: info@ggdhm.nl

  HKZ