Jeugd en zwangeren

Op deze pagina vind je informatie over het Rijksvaccinatieprogramma. Onder dit programma vallen vaccinaties voor kinderen en zwangeren.

Lees voor
  Contact

Klantcontactcentrum
T 088 - 308 34 80
jgzrvp@ggdhm.nl
Je wordt doorverbonden met een medewerker van het vaccinatieteam of later teruggebeld.

 

Dit telefoonnummer is alleen bedoeld voor vragen en info over jeugdvaccinaties.

Het Rijksvaccinatieprogramma

In Nederland vinden we het belangrijk dat kinderen een gezonde start in het leven krijgen. Vaccinaties tegen besmettelijke infectieziekten horen daarbij. Daarom worden alle kinderen in Nederland uitgenodigd om zich gratis te laten vaccineren tegen 12 infectieziekten. Je bent niet verplicht om je kind te laten vaccineren, het is vrijwillig. Het programma wordt georganiseerd door de Rijksoverheid, daarom heet het Rijksvaccinatieprogramma. 
Ook de 22-wekenprik voor zwangeren en de griepprik voor zwangeren vallen onder het Rijksvaccinatieprogramma.

Rijksvaccinatieprogramma en coronavirus

Op deze pagina van de Rijksoverheid vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het nieuwe coronavirus (COVID-19) en het Rijksvaccinatieprogramma. Zoals: mag ik een coronavaccinatie en een HPV-vaccinatie tegelijk halen?

HPV-vaccinatie tot 18 jaar

Kijk voor algemene informatie en informatie over de vaccinatie bij de Rijksoverheid, op de HPV-pagina. Op HPV-vaccinatie voor jongeren | Rijksvaccinatieprogramma.nl staat specifieke informatie voor jongeren die een inhaalmogelijkheid aangeboden krijgen. Kijk hier voor HPV-vaccinatie vanaf 18 jaar.

Meer informatie en de planning per locatie

Wil je meer weten over de vaccins of wil je weten wanneer je (kind) wordt opgeroepen? Het schema vind je op Rijksvaccinatieprogramma.nl.
Ook lees je hier meer over infectieziekten, mogelijke bijwerkingen en het programma. 
Op www.cjghm.nl kun je ook meer informatie vinden en filmpjes bekijken over vaccinaties. 

Op onze pagina www.ggdhm.nl/hpv vind je onze vaccinatielocaties en de data waarop wij daar vaccineren.

Uitnodigingen

Als een kindje ongeveer 4 weken oud is, ontvangen de ouders een uitnodiging van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) over het Rijksvaccinatieprogramma. De vervolgafspraken voor vaccinaties zijn op het consultatiebureau. Voor de vaccinaties vanaf 4 jaar krijg je een uitnodiging thuis.

De 22-weken prik en de griepprik voor zwangeren: een afspraak voor de prik óf een informatie-afspraak 

Je kunt de griepvaccinatie halen als je tussen 15 oktober en 1 maart 22 weken of langer zwanger bent. De 22-wekenprik kan je het hele jaar halen. Wil je eerst meer informatie over een van deze prikken of heb je er vragen over? Ook dan nodigen we je uit om een afspraak te maken, geheel vrijblijvend. Voor het maken van een afspraak hebben wij gegevens van je nodig. Deze kun je via ons digitaal ouderportaal invullen. Na aanmelding en het invullen van je gegevens ontvang je een uitnodiging per brief of word je gebeld. 

De vaccins tegen griep en kinkhoest (22-weken prik) kan je op hetzelfde moment halen, dat is veilig en scheelt tijd.

Contact

Het werkgebied van Hecht GGD Hollands Midden omvat twee regio's: Midden-Holland en Zuid-Holland Noord. Via de kaart op de homepagina kun je zien binnen welke regio jouw woonplaats valt.

  • Contact Midden-Holland (vestiging Gouda)

Het telefoonnummer van het Jeugdvaccinatie spreekuur is 088 - 308 31 10.
Dit nummer is bereikbaar van maandag, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur voor zowel inhoudelijke vragen als voor het verzetten van een afspraak.

  • Contact Zuid-Holland Noord (vestiging Leiden)

Voor inhoudelijke vragen over vaccinaties en het Rijksvaccinatieprogramma kun je ons bellen op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur op telefoonnummer 088 - 308 34 70 of mailen naar jgzrvp@ggdhm.nl. Voor het verzetten van een afspraak: op werkdagen bellen tussen 9.00 en 16.00 uur naar het nummer 088 - 308 34 80.