Jongeren tot 25 jaar

Je kunt bij ons terecht voor

  • een soa-test op het spreekuur;
  • een soa-thuistest;
  • een zwangerschapstest;
  • een keuzehulpgesprek als je onbedoeld zwanger bent;
  • PEP;
  • PreP;
  • Sense: antwoorden op je vragen over seksualiteit en relaties. Je kunt hierbij denken aan anticonceptie, seksuele diversiteit, seksueel geweld, pijn bij het vrijen en (on)gewenste zwangerschap.
Lees voor
  Contact

Seksuele gezondheid

T 088 - 308 33 22 (secretariaat)

T 088 - 308 33 88 (afsprakenlijn, maandag t/m vrijdag 09.00 - 12.00 uur)

088 - 308 34 00 (spoed)
E seksuelegezondheid@ggdhm.nl

Soa-(thuis)test

Kijk voor informatie over testen bij Sense.info.

Soa-test op de soa-poli
Heb je klachten en denk je dat je een soa hebt? Maak dan een afspraak op onze soa-poli. Kijk op onze pagina Testen op soa.

Soa-thuistest
Als je alleen voor de zekerheid op soa getest wilt worden of als je door iemand met een soa gewaarschuwd bent, dan kun je een soa-thuistest aanvragen. Daar zijn voorwaarden aan verbonden. Als je aan de voorwaarden voldoet krijg je een code van ons. Daarmee kun je de thuistest ophalen bij de GGD in Leiden of in Gouda.

Je moet de test binnen twee weken nadat hij bij ons voor je klaar ligt uitvoeren en het materiaal opsturen naar het LUMC. Je kunt maximaal één keer per zes maanden een thuistest bij ons aanvragen.

Kijk voor meer informatie op Testen op soa.

Zwangerschapstest

Tijdens het consult op de soa-poli kun je een gratis zwangerschapstest laten doen.

Keuzehulpgesprek

De test is positief, je bent onbedoeld zwanger. Wat nu? Je leven staat misschien even helemaal op zijn kop. Voordat je een besluit neemt over wat je wilt met je zwangerschap is het belangrijk om hier goed over na te denken.
Een verpleegkundige van de GGD kan je hierbij helpen als je daar behoefte aan hebt. In dit keuzehulpgesprek bespreek je samen met de verpleegkundige en eventueel je partner, wat deze zwangerschap voor jou/jullie betekent. Als er voor de toekomst meer nodig is, bijvoorbeeld hulp bij het voorkomen van een nieuwe zwangerschap, dan bespreekt de verpleegkundige dit ook met je. Kijk voor meer informatie op de pagina Onbedoeld zwanger.

Sense: antwoorden op al je andere vragen

Tijdens een soa-consult kun je al je vragen stellen over seksualiteit en relaties. Je kunt hierbij denken aan onder andere anticonceptie, seksuele diversiteit, seksueel geweld, pijn bij het vrijen en (on)gewenste zwangerschap. Je kunt er ook gratis een zwangerschapstest laten doen. Naast het beantwoorden van je vraag, wordt er dus ook altijd getest op soa.

Links

Voor al je vragen over seks: Sense
Relaties en seks: Hoezitdat
Seksuele diversiteit: Hoezitdat, en Sense
Tienerzwangerschap: Hoezitdat en Onbedoeld zwanger
Zwangerschap jongeren: Nietofwelzwanger