Jongeren tot 25 jaar

Je kunt bij ons terecht voor een soa-test, een zwangerschapstest, een keuzehulpgesprek als je onbedoeld zwanger bent, psychosociale zorg na een abortusPEPPreP, Sense, HPV vaccinatie.

Lees voor
  Contact

Seksuele gezondheid

Afspraak maken

Indien er online geen afspraak mogelijkheden zijn heeft bellen naar de GGD geen zin.

088 - 308 34 00 (spoed)
E seksuelegezondheid@ggdhm.nl

Soa-test

Kijk voor informatie over testen bij Sense.info en op onze pagina Testen op soa.

  • Klachten: Heb je klachten en denk je dat je een soa hebt? Maak dan een afspraak op onze soa-poli.
  • Testen voor de zekerheid.
  • Testen omdat je gewaarschuwd bent door iemand met een soa.

Zwangerschapstest

Tijdens het consult op de soa-poli kun je een gratis zwangerschapstest laten doen.

Keuzehulpgesprek

De test is positief, je bent onbedoeld zwanger. Wat nu? Je leven staat misschien even helemaal op zijn kop. Voordat je een besluit neemt over wat je wilt met je zwangerschap is het belangrijk om hier goed over na te denken.
Een verpleegkundige van de GGD kan je hierbij helpen als je daar behoefte aan hebt. In dit keuzehulpgesprek bespreek je samen met de verpleegkundige en eventueel je partner, wat deze zwangerschap voor jou/jullie betekent. Als er voor de toekomst meer nodig is, bijvoorbeeld hulp bij het voorkomen van een nieuwe zwangerschap, dan bespreekt de verpleegkundige dit ook met je. Kijk voor meer informatie bij het Informatiepunt Onbedoeld zwanger.

Psychosociale zorg na een abortus

Vanaf 1 juli 2023 kun je bij ons terecht voor psychosociale zorg na een abortus. Onze -bij het FIOM- opgeleide verpleegkundigen bieden ondersteuning bij het verwerken ervan. Meer informatie: psychosociale zorg na een abortus.

Sense: antwoorden op al je andere vragen

Tijdens een soa-consult kun je al je vragen stellen over seksualiteit en relaties. Je kunt hierbij denken aan onder andere anticonceptie, seksuele diversiteit, seksueel geweld, pijn bij het vrijen en (on)gewenste zwangerschap. Je kunt er ook gratis een zwangerschapstest laten doen. Naast het beantwoorden van je vraag, wordt er dus ook altijd getest op soa.

Links

Voor al je vragen over seks: Sense
Relaties en seks: Hoezitdat
Seksuele diversiteit: Hoezitdat, en Sense
Tienerzwangerschap: Hoezitdat en Informatiepunt Onbedoeld zwanger
Zwangerschap jongeren: Nietofwelzwanger